Kalbančių apie opozicijos vienijimą buvo daug, tačiau yra tie, kurie ne tik kalba, bet ir daro!

Koalicijos lyderis Viktoras Uspaskich nevynioja žodžių į vatą

V. Uspaskich, Taikos koalicijos lyderis, aiškiai įvardija tai, kas vyksta: „Prasidėjo kova prieš valdžią, kuri stumia Lietuvą į karą, į pragarą, į prasiskolinimą. Kova už žmones, jų prigimtines laisves ir teises, už taiką! Taika - būtina sąlyga visų žmonių gerovei ir saugumui Lietuvoje.“

Niekam ne paslaptis: mūsų šalyje žmonės jaučiasi nesaugūs dėl agresyvios politikos, kitaminčių persekiojimo, žmonių skirstymo į savus ir svetimus. Tai – ne iš oro traukta teorija, o realūs žmonių vertinimai, gyvos, neretai skaudžios patirtys.

Lietuvos gyventojų apklausos išryškino jiems svarbiausius, aktualiausius ir labiausiai rūpimus dalykus ir problemas:

  • kainų kilimas ir būtinybė stabdyti infliaciją;

  • per mažos pajamos ir būtinybė jas didinti (darbo užmokestį, pensijas ir kt.);

  • Lietuvos saugumas (karas Ukrainoje, baimė dėl galimo karo);

  • Būtinybė tvarkyti sveikatos apsaugą (milžiniškos eilės, gydytojų trūkumas).

Problemų sprendimai jau yra mūsų parengtoje programoje

Būtent pagal tai, kas iš tiesų neramina žmones ir sukurta Taikos koalicijos programa, kurią realu įgyvendinti laimėjus rinkimus į LR Seimą.

Tačiau prieš įvardijant sprendimus būtina atskleisti, kodėl mūsų gražioje šalyje žmonės jaučia įtampą, nesaugumą. Akis bado valdžios nekompetencija, korupcija, protekcionizmas; COVID pandemijos metu labai aiškiai išryškėjo nepagarba Žmogui, jo prigimtinių teisių ir laisvių pažeidinėjimas; įdiegta neadekvati mokestinė prievolė, kuri trukdo ekonomikai būti konkurencinga; vyksta žlugdančios švietimo, medicinos, kultūros reformos; nesaugumą stiprina agresyvi užsienio politika.

Kaip Taikos koalicija gali tai išspręsti? Yra kelios kertinės sritys, kurių sutvarkymas atneš Lietuvai ir jos gyventojams trokštamas permainas. Tai ekonomikos stiprinimas per kylančių kainų ir infliacijos stabdymą, pajamų didinimą (tame tarpe atsižvelgiant ir į jautriausią visuomenės grupę – pensininkus, kuriems didinsime 40% senatvės pensijas ir grąžinsime „pavogtas“ pensijas, išmokant vienkartines kompensacijas, kurios vidutiniškai sieks 3000 eurų!) ir situacijos darbo rinkoje sprendimas (naujų darbo vietų kūrimas ir mokesčių mažinimas šeimoms auginančioms vaikus).

Viskas čia logiškai susiję. Kol mūsų valstybėje neadekvatūs įstatymai trukdo vietiniam gamybos verslui, mūsų įmonės negali konkuruoti su stambiomis užsienio valstybių gamybos įmonėmis.

Valdžios nekompetenciją ekonomikoje lemia tai, kad mūsų šaliai vadovauja asmenys, niekada nekūrę verslo, darbo vietų, nieko negaminę. Todėl ir esantys įstatymai yra neadekvatūs ar, jei vertintume visai tiesiai, žlugdantys Lietuvos gamintojus. Iki šiol nepakeista įstatyminė bazė, pagal kurią yra apribota gamybos koncentracija Lietuvoje. Tai trukdo plėsti gamybą, kurti naujas darbo vietas, mokėti adekvačius atlyginimus specialistams.

Pristatydamas Taikos koalicijos programą V.Uspaskich detaliai išdėstė ir parodė, kaip gali būti sprendžiamos šios problemos ir kokia logine seka turėtų vykti pokyčiai.

Dabartiniai Lietuvos valdantieji konservatoriai, liberalai, ,,laisviečiai” vis mini, kad sumažinus PVM būtiniems maisto produktams, tai tik didins pardavėjų pelnus. Yra ne taip. Sumažinus PVM būtiniems vietinių gamintojų maisto produktams mažėtų šešėlinė ekonomika, nes vietiniams gamintojams nebereikės vežti savo produkcijos į kitas šalis. Nebeapsimokėtų. Produkcija liks Lietuvoje, mažės įvežamų importo prekių, mažės kapitalo nutekėjimas, didės užsienio ir vietinės investicijos, bus kuriama daugiau gerai apmokamų darbo vietų, didės valstybės pajamos, mažės emigracija ir bus lėšų didinti socialinių garantijų išmokas. Nuo to šalyje išloš visi: ir gamintojai, ir darbuotojai, ir pensininkai!

Pristatyti Taikos koalicijos programos prioritetai

Visą detalų planą, kaip realiai siūloma pasiekti pokyčių, galite išgirsti programos pristatyme.

Taikos koalicijos programoje yra daug kitų esminės svarbos uždavinių, kuriuos reikia išspręsti. Tarp jų – būtinybė apsaugoti Lietuvos gyventojus nuo prievartinių medicininių intervencijų, užkirsti kelią bankų lupikavimui, sumažinti būsto paskolų palūkanas, sugrąžinti valstybę žmonėms realiai užtikrinant, kad svarbiausi valstybėje sprendimai būtų priimami referendumo pagalba. Būtina atsisakyti visuotinio šaukimo, o vietoj to – stiprinti profesionalią kariuomenę.

Akcentuojami ir kiti prioritetai – poreikis sukurti verslui palankią aplinką Lietuvos regionuose, stiprinti Lietuvos regioninį identitetą, ginti tradicinės šeimos vertybes, stabdyti sveikatos priežiūros įstaigų tinklo reformą, taip pat atlikti visapusišką valstybės išlaidų ir valdymo auditą, siekti, kad Lietuvos ūkininkai gautų teisingas, tiesiogines išmokas, pasipriešinti žemės ūkį naikinantiems žaliosios darbotvarkės principams, o miškų savininkams mokėti mokestį už naujai įveistus ir esamus miškus. Taip bus plečiami miškų plotai, mažės oro tarša.

Taikos koalicijos lyderis nevynioja žodžių į vatą: „Mes šiandien pasiekėm absurdą – jei valdžia maitinanti žurnalistus, įvairaus plauko prisitaikėlius komentatorius, politologus, nutars kažkokiems reikalams iš Lietuvos žmonių išmušti akį, tai šita chebra pradės visiems aiškinti kaip gera gyventi su viena akimi. Tokią praktiką reikia užbaigti.“

Politinė reklama bus apmokėta iš Darbo partijos PK sąskaitos.