Daugelis techninių parametrų, tokių kaip procesorius, operatyvioji atmintis ar vidinė talpykla, yra vienodai svarbūs visoms kompiuterių grupėms. Tačiau yra keli aspektai, kurie išskiria vieną – verslo klasės – kompiuterių segmentą.

Pirmasis – korpuso tvirtumas ir medžiagų kokybė. Darbui naudojami kompiuteriai nuolat keliauja į susitikimus, nuo vieno darbo stalo ant kito, į darbo keliones automobiliu ar lėktuvu, todėl itin svarbu, kad pasirinktos korpuso medžiagos atlaikytų bet kokius kasdienius išbandymus.

Antra, verslo klasės kompiuteriai privalo būti aprūpinti gausybe prievadų – tinklo, vaizdo, garso, skirtingų USB tipo sąsajų ir panašiai. Vartotojas turi būti ramus, kad atvykus į verslo susitikimą, kompiuteris bus tinkamas jungti su bet kuria prezentacijų įranga.

Trečias aspektas – mobilumas. Kompiuteriai privalo būti ne tik patogūs nešioti (taigi kompaktiški), bet ir turėti pavyzdinę autonomiją. Verslo kompiuterių baterijoms keliamas reikalavimas – visa diena net ir labai įtempto darbo vienu įkrovimu, be jokių kompromisų.

Verslo klasės ASUS „ExpertBook B5“

Ketvirtas paminėtinas aspektas – saugumas. Verslo segmento kompiuteriai privalo būti aprūpinti pažangiausiais saugumo sprendimais, tokiais kaip duomenų šifravimas, pirštų bei veido atpažinimas.

Visame pasaulyje žinoma technologijų kompanija „ASUS“ puikiai išmano šiuos ir kitus verslo poreikius ir gali pasiūlyti sprendimus bet kokio dydžio įmonėms. Būtent verslo segmentui sukurti „ASUS ExpertBook“ kompiuteriai, būdami plonyčiai ir lengvi, yra našūs ir galingi, todėl tiks bet kokiam darbo susitikimui biure ar tolimai verslo kelionei.

„ASUS EXPERTBOOK B5“ – idealus darbo kompanionas

Naujieji „ASUS ExpertBook B5“ serijos kompiuteriai gali pasigirti minėtomis ir daugybe kitų aktualių savybių. Modelius galima rinktis iš dviejų dydžių – 14 ir 16 colių. Abiejų modelių ekranai jutiminiai, o kraštinių santykis 16:10 leidžia sutalpinti daugiau svarbios informacijos ekrane.

Verslo susitikimams nuotoliu įdiegtos dirbtinio intelekto triukšmo slopinimo technologijos ir aukštos kokybės vaizdo kamera su judesio sekimo technologija, kuri automatiškai išlaiko jūsų veidą ekrano centre. Ryšio spartą užtikrina Wi-Fi 7 kartos tinklo sąsaja, o norintiems visiškos laisvės numatyta galimybė įsidiegti 4G modulį.

Kaip jau minėta, verslo klasės kompiuteriai turi būti aprūpinti visa galybe įvairiausių jungčių. Todėl „ASUS ExpertBook B5“ modeliuose be poros Thunderbolt 4 Type-C jungčių rasite ir pilno dydžio HDMI, RJ45 bei dvi USB-A jungtis, taip išvengdami bereikalingų adapterių, kurie kaip tyčia pasimeta tuomet, kai jų labiausiai reikia.

Savo „ASUS ExpertBook B5“ galima sukomplektuoti su naujausiais procesoriais „Intel® Core™ Ultra“. Šios kartos procesoriai palaiko dirbtinio intelekto algoritmus, taip užtikrindami dar didesnę darbo spartą.

Tikram verslo klasės kompiuteriui saugumas – viena iš svarbiausių jo savybių. „ExpertBook B5“ modeliuose rasite pirštų skaitytuvą bei infraraudonųjų spindulių kamerą saugiam atrakinimui bet kokiomis sąlygomis, taip pat ir naujausią TPM 2.08 šifravimo modulį.

Sunku patikėti, bet „ExpertBook B5“ genialių inžinierių suprojektuotas taip, kad visos minėtos „ASUS“ technologijos telpa vos 1.29 kilogramo (14“ modelis) ploname ir lengvame korpuse, atitinkančiame JAV karinį standartą MIL-STD 810H. Gamintojas, siekdamas užtikrinti aukščiausio lygio kokybę, atliko papildomus atsparumo bandymus spaudimui, kratymui ir kritimui.

Verslo klasės ASUS „ExpertBook B5“

„ASUS“ sprendimai šiuolaikiniam verslui

„ExpertBook B5“ yra tik vienas iš daugelio „ASUS Business“ produktų. Šiame segmente yra ir staliniai kompiuteriai, monitoriai, serveriai, motininės bei grafinės plokštės, ryšio įranga. Visiems „ASUS Business“ produktams suteikiama išplėstinė 3 metų garantija, o verslo klientams suteikiama galimybė įsigyti Premium klasės aptarnavimo programą, kuri užtikrina greitą bei efektyvų gedimų šalinimą.

Gamintojas siūlo ir daugiau sprendimų verslui. Vienas tokių – „ASUS Control Center“ – programinė įranga verslo klientams, įgalinanti centralizuotai nuotoliu stebėti ir valdyti fizinius įrenginius bei virtualius serverius.

Kitas įrankis – „ASUS Business Manager“ – tai visuma programinių ir techninių sprendimų, padedančių verslui dirbti produktyviau ir saugiau – riboti prieigą prie svetainių, valdyti vartotojų kompiuterių sistemų nustatymus, kurti šifruotas particijas ir dar daugiau.

Tvarumas – prioritetas

„ASUS Expert Series“ produktai kuriami puoselėjant tvarumo idėją, siekiant sumažinti atliekų kiekį ir padidinti efektyvumą bei atitikti tarptautinius aplinkosaugos standartus.

Kompanija „ASUS“ užsibrėžė tikslą iki 2030 m. pasiekti 100% atsinaujinančios energijos naudojimą Taivano gamyklose, iki 2035 m. – visuose operacijų centruose. Iki 2030 m. įmonė taip pat siekia perpus sumažinti CO2 emisijas savo operacijų centruose bei mažiausiai 30% padidinti pagrindinių produktų energetinį efektyvumą, taip pat 30% sumažinti pagrindinių tiekėjų CO2 rodiklius.

Daugiau apie „ASUS Business“ produktus ir naudas sužinokite čia.

Susisiekti su „ASUS Business“ ekspertais Lietuvoje galite čia: https://www.asus.com/bt/business/contactus/