Kai Lietuvoje suspindo „Michelin“ žvaigždės, viešbutis Palanga Life Balance SPA nusprendė atsivežti du talentingus ir ne vieną apdovanojimą Europos restoranams pelniusius šefus. Specialiai išskirtinėms vakarienėms atvykstantis Luigi apdovanotas trimis „Michelin“ žvaigždutėmis, o viešbutyje jau pusmetį reziduojantis Giorgio – viena. 

„Abu šefai italų kilmės, o jų tandemas yra išskirtinai darnus ir dovanojantis išskirtines skonių patirtis“, – kalbėjo viešbučio Palanga Life Balance direktorė Lina Poviliūnė.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

Šios vakarienės temą padiktavo rudens sezonas. Pagrindiniu vakaro akcentu taps aukščiausios kokybės žvėriena, laukinė paukštiena ir iš pačios Italijos šiai vakarienei atvežami švieži baltieji trumai. Svečių laukia išskirtinės rudens ir medžioklės sezono gėrybės bei sodrūs ir ypatingi patiekalų skoniai. Į šią vakarienę gali patekti 74 svečiai – tiek talpina viešbučio restoranas „Palanga“.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

„Šia vakariene norime paminėti medžioklės sezono pradžią. Mūsų abiejų su Luigi arkliukas – žvėrienos patiekalai. Todėl itin laukėme rudens, kuomet Italijoje prasideda baltųjų trumų sezonas ir kuomet galėsime restorano „Palanga“ svečiams pasiūlyti pačių taip mėgstamą ir su niekuo nesupainiojamą - kokybiškos žvėrienos ir trumų derinį. Taip ruduo viešbučio restorane tampa skonių medžiokle“, – teigė virtuvės šefas Giorgio Pignagnoli.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

Per visas iki šiol vykusias vakarienes šefai L.Taglienti ir G.Pignagnoli meistriškai jungė itališkos virtuvės ypatumus su lietuviškomis maisto tradicijomis. Tuo, šefų rengiamos degustacinės vakarienės, išsiskiria iš kitų.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

„Mes kruopščiai tyrinėjame, ką valgo lietuviai. Tarkime, gaminome raudonųjų krevečių šaltibarščius – taip pateikdami itališką lietuviško patiekalo interpretaciją bei sukurdami dermę tarp Lietuviškų ir Itališkų skonių“, – pasidžiaugė virtuvės šefas.

Šios vakarienės metu patieksime 6 netradicinius patiekalus. Gurmanišką kelionę pradės Stirnienos karpačio, vėliau – Fazano pate, Šernienos lazanija, Baltųjų trumų risotto, Laukinio zuikio a la Royal, skonių receptorius glostys Porto vyno „Zabaglione“.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

„Ši vakarienė bus kupina sodrių ir ypatingų rudeniškos gamtos skonių. Svečių laukia šiltas, jaukus ir ryškiais skoniais pripildytas vakaras. Visi patiekalai bus derinami su raudonu vynu – taip dar labiau išryškės šių, mūsų ruošiamų, patiekalų elegancija“, – patikino Giorgio.

„Michelin“ vakarienes padiktuoja sezoniškumas – šefų kuriamų patiekalų akcentu tampa būtent tą sezoną karaliaujančios gėrybės.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

„Šefai turi aiškią viziją, kuria mes labai pasitikime. Todėl kiekviena vakarienė, tai atradimų šventė ir staigmena mums patiems.“ – kalbėjo viešbučio vadovė Lina Poviliūnė.

Ši vakarienė prabangiausia iš visų buvusių iki šiol, būtent dėl pasirinktų ingredientų – žvėrienos ir baltųjų trumų. Tai dar viena puiki proga pradžiuginti viešbučio svečius aukščiausia kokybe ir ypatingomis gastronominėmis patirtimis niekur toli neišvykstant, o džiaugiantis mūsų šalies kurorto gamtos grožiu“, – patikino L.Poviliūnė

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

Svečiai mėgausis ramybės oaze

Penkių žvaigždučių viešbutį Palanga Life Balance SPA gaubia nuostabi gamta. Kopos – vos už 50, o jūros krantas – už 100 metrų. 

„Tai vienas artimiausių viešbučių, įsikūrusių šalia Baltijos jūros kranto. Netoliese – Botanikos parkas, už lango matyti šimtametės pušys, kurios auga čia nuo pat grafų Tiškevičių laikų“, – kalbėjo direktorė.

Viešbutis Palanga Life Balance SPA

Po viešbučiu, 510 metrų gylyje, teka ypatingo ir itin turtingo mineralinio vandens versmė, kuri mokslininkų teigimu yra 225–250 tūkstančių metų senumo. Juo viešbutis Palanga Life Balance SPA turtina baseinų ir pirčių komplekso vandenį, atlieka mineralinio vandens SPA procedūras.

„Mokslininkai ne kartą tyrę šį mineralinį vandenį, itin vertina gydomąsias jo savybes. Tai tikras sveikatos ir ilgaamžiškumo eliksyras. Jausdami pagarbą šiai ypatingai gamtos vietai – sukūrėme čia atvykstantiems svečiams tikro poilsio oazę, kurioje galima rasti visas SPA viešbučio paslaugas bei nuoširdų ir šiltą aptarnavimą.“.