Ruduo – puikus metas sustiprinti sveikatą

Į pajūrį kasmet išsiruošiu būtent rudenį: vis dar puikus oras pasivaikščioti ir pakvėpuoti pajūrio oru, mažiau žmonių, skubėjimo, daugiau ramybės ir laiko sau. Žinoma, vyresniame amžiuje vienas svarbiausių mano prioritetų – sustiprinti sveikatą prieš šaltąjį sezoną.

Į „Energetiką“ grįžtu dėl kelių priežasčių: žavi vieta ant jūros kranto, profesionalūs, klientų mylimi ir vertinami specialistai, kurie puikiai prisimena mane ir mano sveikatos problemas, aukščiausio lygio paslaugos ir komfortas, absoliutus dėmesys kiekvienam svečiui. Sveikatos centras „Energetikas“ – vienintelis Lietuvoje, tik ką atnaujinęs kambarius, baseiną ir SPA zoną – čia įrengtos trys pirtys ir sūkurinė vonia, taigi, apsilankyti privalėjau ir dėl šios priežasties.

Sveikatinimo procedūros parenkamos atsižvelgiant į sveikatos būklę ir poreikius

Kambariai „Energetike“ – modernūs ir jaukūs, visi procedūrų kabinetai, kavinė, baseinas ir pirtys – lengvai pasiekiami. Kambaryje radau viską, ko tik galėjo prireikti kokybiškam poilsiui: vonios kambarį su higienos priemonėmis, rankšluostį, chalatą, palydovinius kanalus rodantį plokščiaekranį televizorių.

Žinau, jog daugelis, pirmąsyk apsilankiusių čia, nustemba: jūra – kone sveikatos centro kieme, vos už 100 metrų, aplink pušynai, nuostabus skulptūrų parkas – tokios atpalaiduojančio vaizdo pro balkoną ar kambario langus nepamatysite jokioje kitoje sanatorijoje.

Man, atsakingai besirūpinančiam savo sveikata, svarbu ir tai, jog, atvykus į „Energetiką“, konsultacijos metu gydytojas specialistas įvertina mano sveikatos būklę ir paskiria sveikatinimo procedūras, tinkamiausias būtent man.

Kambaryje paruošta viskas, ko tik gali prireikti kokybiškam poilsiui

Dauguma „Energetiko“ gydytojų – plataus profilio specialistai, todėl su jais konsultuotis galima dėl įvairių, su sveikata susijusių, klausimų. Retas vyresniame amžiuje nesiskundžia įvairiais skausmais ar kraujospūdžio problemomis, prastu miegu ar nerimu, lėtinėmis ligomis.

Kadangi mano tikslas, viešint „Energetike, sustiprėti, atgauti jėgas, atsipalaiduoti ir, žinomai, kokybiškai išsimiegoti, gydytojas man skyrė sausą povandeninį masažą, mankštas, perlinę vonią, vandens procedūras – apsilankymą baseine ir saunoje.

Masažas suaktyvina kraujotaką, atpalaiduoja nervus ir raumenis, padeda sustiprinti imunitetą, pagerinti sveikatą. Norintiems jaustis energingesniais, pagerinti emocinę būklę, mažinti nuovargį ir stresą, kas taip pat svarbu stiprinant organizmo imuninę sistemą, tinka kineziterapija, mankštos, purvo vonios – jos suaktyvina kraujotaką, stiprina imuninę sistemą.

Atėjus ligų sezonui, ypač naudinga apsilankyti druskų kambaryje

Plaukiojimas baseine grąžina jėgas, pakelia nuotaiką, o nuovargį akimirksniu užmiršti pasikaitinęs pirtyse ar sūkurinėje vonioje.

Buvimas sveikatos centre man patinka ir dėl aiškiai sudėliotos dienotvarkės: žinau, kada procedūros, maitinimas, laisvalaikis ir poilsis – nelieka laiko nuobodžiauti, net ir atvykus vienam. Dauguma sveikatos centro svečių noriai susipažįsta, darbuotojai – mielai padeda, pataria ir pasirūpina kiekviena smulkmena.

Svarbiausias – fizinis aktyvumas

Tikrai žinau, jog fizinis aktyvumas ne tik padeda sumažinti lėtinių ligų tikimybę, bet ir vyresniame amžiuje išlikti lankstiems, judriems, ilgiau gyventi savarankiškai. Laikausi svarbiausios taisyklės, jog sveikata būtina rūpintis ištisus metus: sveikai maitintis, kasdien judėti, skirti sau pakankamai dėmesio, keisti blogus įpročius. Taigi, stengiuosi kasdien bent kelias valandas praleisti gryname ore, pavyzdžiui, pasivaikščioti pajūriu, atradau šiaurietišką ėjimą.

„Energetikas – tik ką atsinaujinęs moderniausias sveikatos centras ant Baltijos jūros kranto

Kiek pastebiu, vyresnio amžiaus žmonės vis dažniau rūpinasi savo sveikata ir geresne savijauta. Supratimas, jog jei nebūsi fiziškai aktyvus, nieko nedarysi, greitai apims tinginystė, o tai – tiesus kelias į depresiją, užsisėdėjimą ir senatvę, taip pat vis labiau auga.