Galbūt jau ilgą laiką svajojate ištrūkti iš miesto šurmulio ir pailsinti ne tik kūną, bet ir mintis gamtos apsuptyje? Esate gurmanai ir ieškote naujų potyrių? Planuojate romantišką akimirką ar triukšmingą vakarėlį su šeima bei draugais? Visa tai rasite Žiemgaloje – Aizkrauklės, Bauskės, Duobelės, Jekabpilio, Jelgavos savivaldybėse ir pačiame Jelgavos mieste. Leiskitės į naujų ir netikėtų potyrių kelionę!

Planuodami savo išskirtinį maršrutą, naudokitės leidiniu „Žiemgala kviečia“, kuriame aprašyta 340 lankytinų objektų šiame regione. Šis leidinys - Žiemgalos vizitinė kortelė, leisianti įgyti naujos patirties ir aplankyti visai šalia esančius turistinius objektus.

Restoranas „Zoltners“, Duobelės sav.

Keliautojų patogumui leidinys suskirstytas į penkias temas, padėsiančias orientuotis gausioje pasiūloje:

• Keliaukite į gamtą!

• Būkite aktyvūs!

• Žiemgala gurmanams

• Pažinkite istoriją!

• Mėgaukitės žiema Žiemgaloje!

Atsižvelgdami į savo nuotaiką ir poreikius, galite keliauti vienu iš septynių suplanuotų teminių maršrutų ir taip susipažinti su pagrindinėmis Žiemgalos vertybėmis – kūrybiškumu, veiklumu, iniciatyviais žmonėmis, tradicijomis ir kraštovaizdžiu.

Maršrutas „Kūrybiška ir aktyvi Žiemgala“ siūlo susipažinti su šiame regione gyvenančiais aktyviais ir kūrybiškais žmonėmis, kurie, pasitelkę fantaziją ir būdami darbštūs, naujam gyvenimui prikėlė senąsias vietas.

Maršrutas „Latviškumo apraiškos Žiemgaloje“ primena, kad už kiekvieno svarbaus istorinio įvykio slypi jį sukūrę žmonės. Tuo tarpu „Nuotykis Žiemgaloje“ kviečia aplankyti vietas, siūlančias tiek aktyviai leisti laiką, tiek mėgautis ramiu buvimu gamtoje ar dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Jekabpilio istorijos muziejus Krustpilio pilyje, Jekabpilis

Maršrute „Nuo Žiemgalos lygumų iki miškų “ dėmesys bus skiriamas kraštovaizdžiams, išryškinantiems istorinio Žiemgalos krašto charakterį, kuriuo didžiuojasi regiono gyventojai. Norėdami susipažinti su kruopščiai saugomu paveldu ir net kelioms dienoms tapti tikru žiemgaliu, turite leistis maršrutu „Tolyn nuo Žiemgalos vieškelių“. Išsuksite iš pagrindinių kelių, kad pažintumėte ypatingą miestelių ir kaimų žavesį. Norintys susipažinti su vienu įspūdingiausių vaizdų Latvijoje, turėtų vykti į „Didįjį Žiemgalos pilių ir dvarų ratą“, kur klausysitės įvairiausių pasakojimų, atskleidžiančių Žiemgalos turtus, didybę ir turiningą istoriją.

Keliautojų pėsčiomis laukia maršrutas „Palietuvėlės atradimai Žiemgaloje“. Sekdami legendinio latvių rašytojo rašytojo Imanto Zieduonio ir jo sūnaus Rimanto pėdomis, susipažinsite su pasakojimais apie Lietuvos-Latvijos pasienyje gyvenusius žmones ir ši kelionė taps nepakartojamu nuotykiu.

Visi maršrutai yra sudėlioti su pradžios ir pabaigos taškais, tačiau nuo kur pradėti keliauti sprendžia patys keliautojai.

Turizmo gidą „Žiemgala kviečia“ ir septynis teminius maršrutus galite peržiūrėti ir parsisiųsti: https://ej.uz/Žiemgala_kviečia

Žiemgala