Pajūrio tvarkymo akcija Giruliuose organizuota ne tik siekiant švarinti Baltijos jūros pakrantę, bet ir skatinti visuomenės aplinkosauginį sąmoningumą. Po sėkmingos aplinkos tvarkymo akcijos, kurios metu surinkta 3500 litrų šiukšlių, vyko ir simbolinis programos „Aplinkosauga, energetika, klimato kaita“ užbaigimo ir rezultatų aptarimo renginys. Tačiau, kaip pabrėžia programą administravusi Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA), aplinkosaugos iššūkių sprendimai turi tęstis.

Renginyje dalyvavo aplinkos ministras Simonas Gentvilas, taip pat KU Jūros tyrimų instituto vyresnioji mokslo darbuotoja, ekologė Jūratė Lesutienė, atkreipusi dėmesį į tokio tipo iniciatyvų svarbą jūros ekosistemų sveikatai. Savo ruožtu CPVA direktoriaus pavaduotoja Sandra Remeikienė teigė, kad ši tvarkymo akcija dar kartą įrodė, jog visuomenė jau supranta gamtos išsaugojimo svarbą.

Pajūrio tvarkymo akcija

„Esame dėkingi visiems, prisidėjusiems prie akcijos ir programos įgyvendinimo. Nors programa oficialiai baigiasi, neabejotinai turime tęsti pradėtus darbus. Kiekvieno iš mūsų veiksmai daro ilgalaikę įtaką gamtos būklei, todėl tik kartu galime pasiekti reikšmingų rezultatų“, – kalbėjo S. Remeikienė.

CPVA direktoriaus pavaduotojai antrino ir „Mes Darom“ komunikacijos vadovas Edvardas Baltuška. Pasak specialisto, tokiuose renginiuose smagu matyti ir aktyviai į aplinkosaugos klausimus įsitraukiantį Lietuvos jaunimą.

„Džiaugiamės, kad tvarkymo akcijoje dalyvavo toks gausus žmonių būrys. Tai rodo, kad visuomenė neabejinga mūsų pajūrio išsaugojimui. Prie iniciatyvos aktyviai prisijungė ir daugybė moksleivių, kuriems tokie renginiai yra itin svarbūs – jie ne tik prisideda prie aplinkos švarinimo, bet ir ugdo atsakingą požiūrį“, – teigė E. Baltuška.

Programos užbaigimo proga dalyviai buvo pakviesti į simbolinį plaukimą keltu „Nida“, kur buvo aptarti ilgalaikiai aplinkosaugos tikslai bei planai ateičiai.

2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Aplinkosauga, energetika, klimato kaita“uždarymo komunikacijos kampaniją inicijavo Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA). Kampanijos tikslas – atskleisti įgyvendintos programos rezultatus, kuriais Lietuvoje siekiama gerinti ekosistemų aplinkosauginę būklę ir sumažinti neigiamą taršos ir kitos žmonių veiklos poveikį. Kampanija finansuojama Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis.