Lengvas, bet galingas nešiojamas kompiuteris mokslams ir pramogoms

Mokiniams ir studentams mokytis reikia ne tik sąsiuvinių, vadovėlių, rašymo priemonių, bet ir nešiojamų kompiuterių. Mokiniui skirtas nešiojamas kompiuteris turėtų leisti patogiai dirbti kasdien su biuro programomis ir internetu, taip pat naudotis multimedija ir dalyvauti nuotolinėse pamokose - internetu. Jei vaikas ar jaunuolis planuoja nešiojamą kompiuterį kasdien nešioti kuprinėje, verta rinktis tokį, kuris svertų iki 1,5 kg. Rinkdamiesi nešiojamąjį kompiuterį vaikui tėvai paprastai galvoja tik apie mokymąsi, namų darbų užduočių peržiūrą iš e-dienyno ir pristatymų kūrimą, tačiau koronaviruso pandemija parodė, kad nešiojami kompiuteriai naudingi ir nuotoliniam mokymuisi, o vaizdo konferencijų programinė įranga labai apkrauna įrenginius ir ne kiekvienas įrenginys gali su tuo susidoroti. Kitas aspektas - kamera, vis dar yra nešiojamųjų kompiuterių, kurie jos neturi (nors jų pasitaiko retai). Todėl Varle.lt specialistai rekomenduoja, kad nešiojamas kompiuteris jums ar jūsų vaikui būtų kuo funkcionalesnis, nes neaišku, su kokiomis netikėtomis užduotimis jam teks susidurti. Geriau turėti įrangą, kuri tarnaus daugelį metų, nei keisti ją po kelių mėnesių naudojimo. Verta rinktis nešiojamą kompiuterį, kuris turėtų bent 8-16 GB operatyviosios RAM atminties ir bent 512 GB SSD talpos. Siūloma pirkti modelius aprūpintus naujais galingais procesoriais, o jei kompiuteris turėtų tarnauti žaidimams ar darbui su grafikos programomis – jame turėtų būti įdiegta diskrečioji vaizdo plokštė ir ryškus ekranas. Didelio patogumo suteikia platus jungčių spektras, nors šiandien rinkoje ir yra daugybė patogių adapterių, kurie išplečia jungiamumo galimybes.

Išmanusis laikrodis vaikui su GPS: saugūs vaikai ir ramūs tėvai

Šiandien vaikai be didelio pasipriešinimo ir itin noriai priima technologijų naujoves. Ar žinojote, kad yra išmaniųjų laikrodžių, kurie ne tik garantuoja jūsų mažyliams pramogas, bet ir užtikrina jų saugumą? Jeigu ieškote modernios ir kokybiškos, bet tuo pačiu vaikui įdomios dovanos naujų mokslo metų proga, Varle.lt specialistų teigimu, verta pagalvoti apie išmanųjį laikrodį su GPS funkcija. Vaikiški išmanieji laikrodžiai buvo sukurti siekiant užtikrinti aukštą vaikų saugumo lygį. Tokiuose išmaniuosiuose laikrodžiuose įmontuotas GPS lokatorius, kuris leidžia tėvams beveik akimirksniu nustatyti savo mažylio buvimo vietą. Viduje esančiame siųstuve naudojama moderni navigacijos sistema, todėl lengva sužinoti, kur bet kuriuo metu yra jūsų vaikas. Išmanusis laikrodis taip pat užtikrina nuolatinį ryšį su jūsų vaiku. Įsitikinti, kad jūsų atžala be problemų atvyko pas draugą ar į papildomas anglų kalbos pamokas – tai neįkainojamos žinios visiems tėvams ar globėjams. Tokiame laikrodyje yra patogi skambinimo funkcija, todėl susisiekti su savo vaiku užtruksite vos akimirką. O dėl integruoto žadintuvo jūsų vaikas daugiau niekada nevėluos į pamokas!

Belaidės ausinės – norint susikaupti arba klausytis audioknygų

Ausinės - tai aksesuaras, kuris padės jūsų vaikui efektyviau mokytis, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Kada mokiniui reikia ausinių? Kai vaikas nori susitelkti į mokymąsi ir atmesti blaškantį foninį triukšmą, klausytis garsinių vadovėlių arba klausytis mokytojo per nuotolines pamokas. Daugelis vaikų būtent klausydamiesi, o ne skaitydami, įsisavina daugiausiai žinių, kurios jiems išlieka ilgiau. Išvada? Naujų mokslo metų proga savo vaikui įsigykite naujas kokybiškas belaides ausines.

Elektroninių knygų skaityklė – lengvesnei kuprinei ir didesniam knygų pasauliui

Neabejotina, kad verta skatinti vaikus skaityti, o šiuolaikiniame moderniame pasaulyje niekas taip įtikinamai nedaro įtakos jauniems žmonėms ir taip jų nesudomina, kaip technologijos. Tad kodėl gi neįsigijus elektroninių knygų skaitytyklės? Šis įrenginys skaitymą pavers šiek tiek patrauklesnį ir net... madingesnį. Elekroninių knygų skaityklėje telpa šimtai knygų, tad visada savo kuprinėje vaikas galės turėti ne tik mokomosios literatūros, bet ir grožinės literatūros biblioteką, o svarbiausia, kad šis įrenginys – sveria mažiau nei matematikos vadovėlis ir dėl panaudotos e-rašalo technologijos – visiškai nevargina akių. Renkantis elektroninių knygų skaityklę, labai svarbu išsiaiškinti, kokius formatus ji palaiko, nes ne kiekviena knyga bus prieinama tik PDF formatu.

Bluetooth ryšiu veikaintys „AirTag“ ir „Galaxy Smart Tag“ ieškikliai privers pamiršti, kaip pamesti daiktus

Raktus, pinigines ar kitus daiktus pametame visi, ne tik vaikai, tačiau šiandien šias nemalonias situacijas galima paprastai išvengti „Bluetooth“ ryšio pagrindu veikiančių ieškiklių dėka. Šie ieškikliai leidžia lengvai sekti asmeninius daiktus, tokius kaip raktai, kuprinės ar kiti daiktai, naudojant paprastą programėlę išmaniajame telefone. Prisegus šiuos mažus, bet itin funkcionalius įrenginius prie dažniausiai pasimetančių daiktų, galima juos lengvai surasti naudojant išmaniojo telefono programėlę. Suaktyvinus paieškos funkciją, „AirTag“ ar „Galaxy Smart Tag“ ieškiklis padės greitai rasti pamestą daiktą. Šie įrenginiai veikia per „Bluetooth“ ryšį ir yra itin patogūs naudoti, todėl taps nepakeičiamais pagalbininkais kiekvienam, norinčiam išvengti nemalonių situacijų dėl pamestų daiktų.