Laidų vedėja nusprendė apsilankyti keturiuose gerai žinomuose restoranuose Vilniaus centre esančiame CUP bei ten išbandyti jau tradiciniais tapusius patiekalus ar meniu naujienas.

Jauki atmosfera, kokybiškas maistas ir nepriekaištingas aptarnavimas: šiame restorane netrūksta nieko

Vos atvykusi į CUP prekybos centrą K. Jasiūnaitė nuskubėjo į „Grill London“ restoraną. Čia ji nusprendė užsisakyti dubenėlį dienos sriubos. Kiekvieną dieną ji skiriasi, tad moteris nudžiugo sužinojusi, kad šiandien patiekiama pievagrybių sriuba, kurią ji nepaprastai mėgsta. Ir kaina jos – juokinga – vos 2,30 eur.

„O prie sriubos reikėtų ir kažko sotesnio. „Grill London“ restorano meniu siūlomi net 26 skirtingi, „Josper“ kepsninėje ruošti patiekalai, kuriuos galima pagardinti mėgstamais garnyrais ir padažais.

Man teko girdėti, kad daug klientų renkasi kalakutienos krūtinėlės šašlyką, tai – vienas populiariausių patiekalų šiame restorane, tad jo ir paragausiu. Taip pat užsisakysiu ryžių ir šviežiai marinuotų burokėlių bei „Čimičiuri“ padažo“, – besirinkdama pasakojo laidų vedėja.

Paragavusi itin gardžiai atrodančios sriubos, K. Jasiūnaitė neslėpė susižavėjimo, o šašlykai pasirodė dieviško skonio. „Tai labai sveikas ir lengvas maistas, kuris yra ir beprotiškai skanus“, – valgydama sakė vaizdo turinio kūrėja.

Gardaus maisto oazė, į kurią norėsis vis grįžti

Antroji vieta, į kurią CUP prekybos centre atvyko K. Jasiūnaitė, – blynų sostine tituluojamas „La Crepe“ restoranas. Čia ji nusprendė išbandyti dviejų dalių pietus.

„Matau, kad čia galima rinktis iš kelių sriubų variantų: šaltibarščių, aštrios mėsos sriubos, aštriosios prancūziškos žuvienės, trintos brokolių ir sūrio sriubos. Tos pastarosios ir žadu paragauti“, – teigė laidų vedėja.

Ragaudama išsirinktą sriubą, ji patvirtino – sriuba išties labai kvapni, gardi ir soti. Pasirinkusi vištienos su krevetėmis ir daržovėmis patiekalą, Kornelija teigia irgi neapsirikusi – drauge su kuskusu ir kalendromis patiekta paukštiena gali sukurti išties neįtikėtiną skonių potyrį.

„Tai patiekalas, kuris puikiai tinka pietums, nes yra sotus, sveikas. Taip pat, esu įsitikinusi, nepasigailėtumėte ir vakarienei užsisakę šį patiekalą. Aš net pati užsinorėjau kažką panašaus vakare pasigaminti“, – gardžiuodamasi pasakojo K. Jasiūnaitė.

Jei norisi prabangos, išskirtinumo ir komforto – verslo pietūs

Trečioji vieta, į kurią nuskubėjo K. Jasiūnaitė, – „Manami“ restoranas, tądien pateikęs tokius verslo pietų pasiūlymus:

„Aš valgysiu kokosinį sultinį su ryžių makaronais ir jūrų gėrybėmis. Taip pat reikia būtinai paragauti marinuotų vištienos kumpelių su kiaušininiais makaronais. Labai norėčiau paskanauti ir vištienos su ryžiais, geltonuoju kario padažu ir daržovėmis“, – rinkdamasi kalbėjo laidų vedėja.

Prisėdusi prie staliuko, vaizdo turinio kūrėja vartydama meniu apžvelgė ir restorano naujienas: sriubas, karštuosius patiekalus ir net desertus.

„Šiame restorane verslo pietūs atrodo tikrai gana prabangiai. Čia visada atneša užkandžių, o ir aptarnavimas puikus. Taigi, šių pietų pirmasis patiekalas – japoniška rameno sriuba“, – teigė ji.

Suvalgiusi itin išvaizdžiai atrodančią sriubą, laidų vedėja galėjo paragauti ir antrojo – „Wok“ – patiekalo. Marinuoti vištienos kumpeliai, kiaušininiai makaronai, grybai, morkos, brokoliai, kininiai kopūstai, padažas, laiškiniai česnakai, svogūnų traškučiai – viskas atrodė labai gerai, ir, anot, laidų vedėjos, skonis – tiesiog pasakiškas.

Dar vienas patiekalas iš verslo pietų pasiūlymo, kurį išbandė K. Jasiūnaitė, – vištienos karis su daržovėmis, grybais, šviežiomis kalendromis bei su ryžiais, pagardintais prieskoniniu sviesteliu.

„Šis patiekalas labai tinka šaltai rudens ar žiemos dienai. Jis tikrai sušildo“, – valgydama sakė vaizdo turinio kūrėja.

Čia užsukti apsimoka: kas penkti pietūs – nemokamai

Ketvirtoji vieta, kurioje apsilankė laidų vedėja Kornelija, – „Can Can“ picerija. O čia galima paskanauti ne tik picų, tačiau ir dienos pietų. Dienos pietų pasiūlymai čia būna atnaujinami kiekvieną savaitę.

„Yra net keli sriubų variantai, taip pat galima pasirinkti ir iš lietuviškų patiekalų valgiaraščio. Yra čia ir visokių salotų, picų ir net desertų. Manau, mes keliaujame prie staliuko ir dar šiek tiek pagalvosime, ką skanaus verta išsirinkti“, – sakė K. Jasiūnaitė.

Nagrinėdama dienos meniu pasiūlymus, laidų vedėja negalėjo neatkreipti dėmesio į džiuginančią informaciją.

„Čia parašyta, kad penkti dienos pietūs šiame restorane yra nemokami, jei pateikiama lojalumo kortelė. Tad, keturis kartus atėjus čia pavalgyti, penktą kartą papietauti galėsite nemokamai. O aš šiandien paragausiu trintos pievagrybių sriubos bei vištienos kepsnio, kuris patiekiamas su ananasais bei ryžiais ir vitamininėmis daržovių salotomis. O kas smagiausia, šiame restorane stalo vandeniu klientai vaišinami, mokėti nereikia“, – teigė laidų vedėja.

Išvydusi užsisakytą vištienos kepsnį su ananasais, K. Jasiūnaitė neslėpė nuostabos: „Neįtikėtino grožio patiekalas. Iš karto norėjau jį nusifotografuoti. Kiek daug čia spalvų.“

Paragavusi patiekalo ji įsitikino – skonis tikrai nenusileidžia vaizdui, nepagailėta kokybiškų ingredientų.

Kornelijos dėmesį atkreipė ir valgiaraštyje įrašytas itališkas desertas su ledais, patiekiamas su juoda kava arba kava su pienu. Komplekto kaina – vos 2,90 eur.

„Šis desertas mane tikrai nustebino. Šviežios uogos, gardus saldėsis, ledai... Esu labai didelė bananų mėgėja, o šiame karštame deserte bananai patiekiami su karamele. Nežinau, ar gali kažkas būti geriau“, – gardžiuodamasi kalbėjo laidų vedėja.

CUP prekybos centre K. Jasiūnaitė išbandė skirtingus pietų variantus. Įvairiuose restoranuose ji gardžiai pavalgė, džiaugėsi pasikrovusi energijos ir jėgų, kad vėl galėtų kibti į darbus.