Agne, esi išties originali ir kūrybinga. Iš kur tiek idėjų? Gal turi kokį receptą?

Labai ačiū, man tai – didelis komplimentas. Dar kartą įsitikinu, kaip skirtingai mus mato kiti žmonės ir mes patys save. Kažkam aš – kūrybinga ir originali, o pati save dažnai spaudžiu prie sienos, medituoju, gaudau idėjas aplinkoje ir gyvenime, kad tą kūrybiškumą išlaikyčiau, nes dažnai atrodo, kad patiriu krizę. O mano receptas – stebėti pasaulį, būti atidžiam detalėms, dialogams, kūno kalbai ir emocijai.

Ar esi turėjusi idėją, kuri popieriuje atrodė puiki, o vos pradėjusi įgyvendinti ar įgyvendinusi supratai, kad geriau nebūtum nė pradėjus?

Faktas, ir ne kartą. Expectations vs Reality patiriu ne tik su savo idėjomis, bet ir asmenukėmis, užsakytais internetu drabužiais ir daugeliu kitų dalykų. Tiesiog priimu tai kaip gyvenimą. 

Ar esi impulsyvi, ar labiau linkusi apgalvoti sprendimus?

Aš siaubingai impulsyvus žmogus ir kartais pačiai dėl to baisu. Pavyzdžiui, vieną dieną galiu turėti daug atsakomybių, bet, jei paskambintų draugė ir pasakytų, kad turi bilietus į Mozambiką, aš jau kraučiausi lagaminą. Man gyvenime labai svarbu sakyti TAIP, nors kartais dėl to nudegu. 

Mėgsti išvaizdos pokyčius ir naujoves? Ar esi palyginti konservatyvi?

Esu visiškai standartinė moteris, vaizduojama memuose ar reel’suose: jei nusikerpu plaukus, tai noriu trumpų, jei susigarbanoju, galvoju apie tiesius, ir atvirkščiai – visada galvoju, kaip man atrodytų kitokia plaukų spalva, bet vis grįžtu prie standartinės. Žodžiu, esu ta, kuri nuolat kažko nori, bet tiksliai nežino, ko.

O kaip dėl odos priežiūros? Mėgsti išbandyti naujausius produktus ir procedūras ar atradusi sau tinkamus nebeeksperimentuoji?

Iki dvidešimt kažkelerių metų visai nesirūpinau oda, tik makiažą nusivalydavau (o ir tai ne visada), kokio nors kremo užsitepdavau ir tiek. Galvojau, ai, reikės, tai ir pasirūpinsiu. Deja, oda dėl tokio požiūrio nebuvo labai patenkinta, todėl dabar turiu įdėti kur kas daugiau pastangų. Odos šveitimas, valymas, drėkinimas, maitinimas – kiekvienos dabartinės dienos rutina. Taip pat atlieku procedūras pas specialistus: giluminį veido valymą, drėkinimo procedūras, pasilepinu veido masažu. Labai mėgstu kobido. Nors eksperimentus ir naujus produktus aš mėgstu, jau kuris laikas esu ištikima MATH kosmetikai. Žinoma, retkarčiais išbandau ir naujus produktus ar prekės ženklus, bet kasdienėje rutinoje esu ištikima vienam prekės ženklui. 

Agnė Kulitaitė

Ar esi susidūrusi su nesėkmingomis patirtimis / nepavykusiais eksperimentais?

Taip. Kažkada seniai man atrodė labai OK užsisakyti veido kaukę iš „AliExpress“. Nuo jos mano veidą išmėtė siaubingomis raudonomis dėmėmis ir dar raudonesniais spuogais, atrodžiau lyg raupais serganti panda. Pamenu, kai raudonis aprimo ir būklė pagerėjo, įdėjau savo nuotrauką į „Facebook“, kad galėčiau moteris įspėti, bet jos mane tik kvanka išvadino... Agne, kas perka kosmetiką „AliExpress“?

Dabar tavo oda atrodo tikrai sveika, kaip ją prižiūri? Ar turi kokių ritualų ar taisyklių, kurių visuomet laikaisi?

Odos problemų aš tikrai turiu. Turiu probleminę T zoną, nemažai inkštirų nosies srityje, išsiplėtusių kapiliarų skruostų paviršiuje. Temperatūros pokyčiai labai juos išryškina, todėl rudenį bandysiu šią problemą sutvarkyti lazeriu.

Specialių ritualų neturiu, gal taisyklę – kas rytą ir vakarą laikytis tos pačios odos priežiūros rutinos. Žinoma, nepamirštu, kad rūpintis oda reikia visapusiškai. Jei tik pirksime brangiausią kosmetiką ar eisime pas garsiausius specialistus, bet negersime pakankamai vandens, neatsižvelgsime į mitybą, nevartosime papildų, puikių rezultatų neturėsime.

Ar turi „blogos“ odos dienų? Kaip prižiūri ją tomis dienomis?

Taip, turiu, kiekvieną mėnesį, maždaug 5–6 dienas, kaip ir beveik kiekviena moteris. Bet tada oda būna mažiausia problema, nes ir be to jaučiuosi išsipūtusi kaip begemotas, piktas veidas primena supuvusią bulvę, o aš vieną minutę noriu verkti dėl velniai žino ko, o kitą – siųstelėti visą pasaulį toli toli. Oda tada irgi pakinta, bet tomis pragaro dienomis tai – mažiausia problema.

Kaip tavo odos priežiūros rutina keičiasi vasarą? Gal nesikeičia?

Kadangi labai įdegu net per daug nesidegindama, tiesiog beveik atsisakau kosmetikos. Dažniausiai naudoju BB kremą, tušą ir lūpų vazeliną. Viskas.

Kaip renkiesi kosmetiką? Kas tau svarbiausia?

Man labai svarbu prekės ženklo požiūris, misija, tikslai. Kaip pats prekės ženklas bendrauja su savo klientais, požiūris į juos. Man svarbu, kad nebūtų atliekami eksperimentai su gyvūnais. Ir, žinoma, sudėtis bei poveikis, noras nuolat mokytis bei tobulėti. 

Agnė Kulitaitė

Jau kurį laiką esi „MATH Scientific“ ženklo ambasadorė. Kurie produktai – tavo favoritai?

Labai didžiuojuosi būdama MATH prekės ženklo ambasadore, nes mūsų norai, požiūris ir daug kitų dalykų sutampa. Kartais apima toks jausmas, kad esame labiau šeima nei darbo sutartis, nes nuolat ne tik pati naudoju šio ženklo produktus, pasakoju kitiems, net ir užsienyje gyvenantiems draugams, bet ir noriu, kad šis prekės ženklas nuolat augtų ir tobulėtų, jaučiuosi esanti jo dalis.

Neįsivaizduoju savo gyvenimo be kelių MATH priemonių: stipriai poras valančio prausiklio, BB kremo, „Daily Minerals“ kompaktinės pudros, „B5 Recovery“ serumo ir „Cell Booster“ kremo.

Kokių odos pokyčių pastebėjai, pradėjusi naudoti MATH?

Pirmiausia, sumažėjo odos nešvarumų T zonoje (pranyko maži spuogeliai ir inkštirai). Vėliau, po kelių savaičių, pastebėjau, kad poros atrodo žymiai mažesnės, nei buvo prieš tai. Šią problemą turiu skruostų srityje ir kovai su ja pasirinkau „Niacinamide+“ kremą bei serumą. Na, o dabar matau, kad mano oda apskritai geresnės būklės. Kalbant tiek apie drėgmę, tiek apie vis rečiau iškylančias problemas. 

Pastebėjau, kad beveik nesidažai. Nemėgsti makiažo? 

Tiesiog labai tingiu dažytis ir dar labiau valytis makiažą. Jei mokėčiau dažytis kaip profesionalė, pasidaryti akių kontūrą ir panašiai, patikėkit... Dabar, kalbant apie makiažą, esu kreivarankė. Būdavo, pasidažydavau, bet tas makiažas nei labai gerai atrodydavo, nei vėliau turėdavau jėgų jį plauti. Tiesiog nusprendžiau pasiduoti, o jei kada norėsiu makiažo, nueisiu pas profesionalą. 

Gal turi kokių nors efektyvių arba originalių grožio patarimų?

Skystą pudrą arba BB kremą visada tepu pirštais – man taip geriau pasiskirsto. Skubiais atvejais, kai po ranka neturiu sauso plaukų šampūno, birią MATH pudrą panaudoju vietoje jo! Ji sugeria riebaliukus ir apsaugo sklastymą nuo nudegimo saulėje, kas vasarą labai aktualu.