Dalinasi, ką mėgsta labiausiai

M. Daikerytės diena – kruopščiai suplanuota. Kiekviena jos minutė skirta įtemptam darbų tvarkaraščiui, todėl žinoma moteris laiką turi išnaudoti efektyviai. Antraip, kaip pati sako, nespėtų susitvarkyti su visomis turimomis veiklomis, užduotimis bei atsakomybėmis.

„O jų – daugybė. Todėl labai vertinu savo laiką ir dažnai apskaičiuoju, kiek man užtruks maisto ruošimas. Ir įprastai suprantu, kad nespėsiu. Taigi galų gale nusprendžiu šį laiką dirbti, o maistui pasirinkti kavines bei restoranus mieste. Tačiau net ir nevalgydama namuose, turiu mitybos taisykles. Viena dalis jų – kasdienis, sveikesnis režimas, kurio stengiuosi laikytis reguliariai. O kitas mano maistas skirtas labiau savęs palepinimui. Tai – įvairiausi kepiniai, blynai, bandelės ir visi kiti saldėsiai“, – sako nuomonės formuotoja.

Tačiau, anot jos, nesvarbu, valgytų sveikai ar lepintų save, patys M. Daikerytės mėgstamiausi yra pusryčių patiekalai. Ir pomėgį tokiam maistui, pastebi pašnekovė, formuoja ta pati gyvenimo rutina.

Milita Daikerytė Ogmios mieste

„Labai dažnai mano pirmasis dienos valgymas persikelia į miestą. Savo rytus įprastai pradedu nuo sporto ir valgau tik po jo. Nors tuomet maistas labiau primena pietus, mano mėgstamiausi – pusrytiniai patiekalai. Todėl ir šį valgymą vis dar vadinu pusryčiais“, – dalinasi žinoma moteris.

Saldžioms akimirkoms – ypatingos vietos

Kadangi savo laiką planuoja efektyviai, M. Daikerytė stengiasi vienu kartu atlikti kuo daugiau užduočių. O puiki vieta tam, jos teigimu, yra „Ogmios miestas“, kuriame pašnekovė lankosi ypač dažnai.

„Šiame sostinės prekybos ir laisvalaikio centre esu įkūrusi savo saloną „Studio M Urban“ ir mėgstu užsukti aplankyti jo komandos. Labai pasisekė, kad „Ogmios mieste“ yra ir puikių vietų pavalgyti. Taip galiu derinti darbą, apsipirkimą, pusryčius, pietus ar kavos pertraukėlę. Tačiau ne tik patogumas lemia mano pasirinkimą. Maistui esu išranki ir turiu savitą skonį, o „Ogmios mieste“ restoranų yra daug, įvairių bei atitinkančių visus lūkesčius“, – pažymi ji.

Todėl čia, tęsia nuomonės formuotoja, galima ir laikytis sveikos mitybos režimo, ir mėgautis saldžiomis gastronominėmis nuodėmėmis. Pastarosioms M. Daikerytė „Ogmios mieste“ turi savo favoritus.

„Boka kepykla“

„Esu tikra smaližė ir kepinių mėgėja, todėl skaniems pusryčiams dažnai renkuosi „Vaflių namus“, garsėjančius savo gardžiais vafliais. Be to, čia yra ir opcijų be gliuteno, taigi restoraną aplankius sąžinė graužia mažiau. Kartais saldumynais pasilepinu ir „Druska Miltai Vanduo“ bei „Boka“ kepyklėlėse. O kartais, prisipažinsiu, kaip ir daugelis, turiu savo „cheat days“, kurioms renkuosi čia esantį labai gerą kinų maisto restoraną“, – šypsosi M. Daikerytė.

Atskleidžia tobulų pusryčių receptą

Tačiau, jei valgytų vien desertus, tikina M. Daikerytė, su savo sąžine kovoti tektų daug ir ilgai, todėl ji dažnai renkasi ir sveiko maisto alternatyvas. O vietų šiam poreikiui, anot pašnekovės, „Ogmios mieste“ taip pat išties gausu.

Milita Daikerytė restorane „Vaflių namai“

„Mano favoritai – „Holigans“ ir „Bučeris“. Čia labai dažnai lankausi, šias vietas pavadinčiau savo mėgstamiausiomis. „Holigans“ patinka todėl, kad čia galiu gauti visaverčio, labai kokybiško ir sveikesnio maisto. O „Bučeris“ vietą mano širdyje atrado savo nuostabaus skonio kepsniais“, – pabrėžia nuomonės formuotoja.

Be visų „Ogmios miesto“ kulinarinių pranašumų, ši vieta išpildo ir M. Daikerytės tobulų savaitgalio pusryčių scenarijų. Pašnekovė dalinasi, koks jis.

„Tobuli mano savaitgalio pusryčiai neatsiejami nuo jaukios aplinkos, kurioje galiu lėtai mėgautis maistu, atmosfera ir gera kompanija. Tai laikas, kai neskubu. Tiesiog – mėgaujuosi akimirka. Savo ruožtu kasdienybėje man svarbiausias yra kokybiškas ir subalansuotas maistas. Jis suteikia energijos, užtikrina gerą savijautą bei leidžia nuversti kalnus“, – reziumuoja M. Daikerytė.