„Jei nežinojote, tai daugiau kaip 80% odos senėjimo procesų yra sąlygoti saulės spindulių. Tad pirmoji ilgesnės odos jaunystės paslaptis yra apsauga nuo saulės spindulių, kuri turi prasidėti jau nuo pat žmogaus gimimo“, – sako Indrė, savo odą nuo saulės sauganti visais įmanomais ir kartais net atrodytų neįmanomais būdais. Ji akcentuoja, kad apsauga nuo saulės privaloma ištisus metus, tačiau visa tai reikia daryti pasitelkiant į pagalbą sveiką nuovoką bei logiką. Apsauga nuo saulės tikrai nereiškia, kad jūs ištisus metus turite tepti kremą su SPF50 ir tik tada galite būti ramūs, kad tinkamai saugote savo odą.

Saugotis nuo saulės spindulių turite atsižvelgdami į sezoną, orą, debesuotumą, saulės intensyvumą ir paros laiką. Pavyzdžiui, žiemos metu apsiniaukusią dieną, kai lauke praktiškai neplanuojate būti, jums užteks gero veido kremo, gausaus antioksidantais, ir sausos veido pudros ar makiažo pagrindo su SPF20 tinkamai apsaugai nuo saulės. Tačiau yra pats vidurvasaris, jūs esate kurorte ir dienos metu tarp 11:00 ir 14:00 val. planuojate pastoviai būti lauke, nedėvite kepurės, neieškote pavėsio, tuomet jūsų odą turi dengti SPF50, geriau keliais sluoksniais, ir tą apsaugą reikėtų atšviežinti kas 1,5 – 2,0 val.

Indrė Urbanavičienė

Kaip Indrė sako, tokiais atvejais, kai negalite išvengti buvimo intensyvioje saulėje, yra svarbus ne tik tinkamas apsauginis kremas, bet ir jūsų dėvimas galvos apdangalas, akiniai nuo saulės, kūno odą dengiantys rūbai, galimybė kiek įmanoma dažniau pasitraukti į šešėlį ar lįsti po skėčiu. Šiais laikais turime ir tokius dalykus, kaip rūbai su apsauga nuo saulės, kurie tikrai saugo geriau nei paprasti audiniai. O jei jau dėvite paprastus drabužius, tuomet būtų verta paminėti, kad ryškūs, tamsesnių spalvų rūbai nuo UV spindulių apsaugo geriau nei šviesūs.

Kalbant apie apsaugą nuo saulės, daugelis iš karto bando teisintis, kad netepa apsauginių kremų, nes nori gauti tinkamą vitamino D dozę, tačiau Indrė Urbanavičienė skuba patikinti, kad norint gauti reikiamą vitamino D dienos normą, užtenka iškišti į saulę rankas ar, pavyzdžiui, blauzdas ir taip pabūti 15 minučių tuo metu, kai saulė pakankamai aktyvi. Tam tikrai nereikia praleisti trijų ar keturių valandų saulėtame paplūdimyje.

DriuBeauty produktai

Labai svarbi ne tik apsauga nuo UV spindulių, bet ir kokių filtrų pagalba yra saugoma oda. Paskutiniu metu itin gausėja informacijos apie neigiamą kai kurių SPF filtrų poveikį mūsų organizmui, todėl Indrė įspėja apsaugines priemones rinktis ypač atidžiai ir kiek įmanoma pasidomėti, kokie SPF filtrai naudojami sudėtyje. Visada saugesnis pasirinkimas yra mineraliniai filtrai, kurie ir šiuo metu vertinami kaip pakankamai saugi ir draugiška medžiaga žmogaus odai. Šie filtrai yra tik du – titano dioksidas ir cinko oksidas. Titano dioksidas vertinamas kiek prieštaringiau, ypač jo nano forma, o cinko oksidas tikrai saugus naudoti net ir vaikų apsaugai nuo saulės. Piktesni ir galintys neigiamai paveikti žmogaus sveikatą yra sintetiniai, dar kitaip vadinami organiniai, filtrai. Indrė Urbanavičienė pataria labiausiai vengti filtrų pavadinimais oxybenzone bei benzophenone-3, homosalate, octyl salicylate, ethylhexyl salicylate, octocrylene, octyl methoxycinnamate, ethylhexyl methoxycinnamate. Visos išvardintos medžiagos gali kelti odos alergines, sujautrinimo reakcijas, sukelti kontaktinį dermatitą, o kai kurios iš jų turi poveikį ir endokrininei sistemai. Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad renkantis SPF apsaugą labiausiai vertėtų vengti purškiamų priemonių, kadangi jos kelia didžiausią riziką patekti į žmogaus organizmą.

Driu Beauty produktai

Dar vienas įdomus faktas, kurį atskleidžia www.driubeauty.lt kūrėja, yra apie pačių apsauginių filtrų veikimą. Dažnam kyla klausimas, ar apsauga nuo saulės veiks, jei kremą užsitepėte ryte, o saulėje būsite tik po pietų? Indrė patikino, kad jei priemonė kokybiška, apsauga tikrai veiks, nes filtrai pradeda veikti tik tada, kai sureaguoja su ultravioletiniais spinduliais. Tad jei per tą laiką oda neprakaitavo ar apsauginis kremas nebuvo nuplautas, jis tikrai saugos odą nuo saulės spindulių. O jeigu norite apsaugą sustiprinti ar greitai atnaujinti, tam visada su savimi galite turėti sausą pudrą ar panašią priemonę su SPF, kurią galite dengti tiesiai ant esamų kosmetikos priemonių.

Apsauginė pudra

Indrė pasidžiaugė, kad pagaliau ir „Driu Beauty“ prekinis ženklas turi pirmą kosmetikos priemonę su apsauga nuo saulės – Apsauginę veido pudrą SPF30, kuri saugo ne tik nuo žalingų saulės spindulių, bet ir nuo oksidacijos bei neigiamo aplinkos poveikio, o taip pat padeda stabdyti ir odos amžėjimo procesus. Priemonė universali ir tinka praktiškai visiems lietuviško tono odos atspalviams, lengvai prisitaiko prie odos bei jos neapkrauna, atrodo natūraliai ir tinka visiems odos tipams.

Šį birželį „Driu Beauty“ švenčia jau 9-ąjį gimtadienį ir kaip visada puoselėja savo klientų odą, todėl apsilankę www.driu.lt turėsite galimybę pasinaudoti išskirtinėmis nuolaidomis bei gimtadienio proga siūlomomis dovanomis pirkėjams. Galėsite išbandyti ne tik apsauginę pudrą, bet ir pasinaudoti „Driu Beauty“ grožio konsultantų paslauga – gauti specialiai jums sudėliotą asmeninę odos priežiūros rutiną.