Į svarbiausius ir dažniausiai užduodamus klausimus apie rūgštinių procedūrų poveikį atsako UAB “Grožio galia” kosmetologė ir mokymų vadovė Giedrė Kadonaitė.

Dauguma žino, kad nusilpęs odos barjeras mažina odos gebėjimą apsisaugoti nuo ultravioletinės spinduliuotės, o pirminis nusilpimo simptomas gali būti nepageidaujama pigmentacija. Kodėl ir kaip ji susidaro?

Pigmentacija yra intensyvaus melanocitų veikimo pasekmė. Jei oda yra pažeista ir ant jos krenta UV spinduliai, ji nesugeba susitvarkyti su kenksminga UV spinduliuote, todėl į pagalbą „šaukiasi“ melaniną. Jis užpildo ląstelės branduolį ir taip ją apsaugo nuo priešlaikinės žūties. Tai svarbu odos ląstelei, tačiau kartu reiškia, kad kai ląstelės yra silpnos – pigmentas gaminasi sparčiau.

Specialistė ragina nesibaiminti rūgštinių odos priežiūros priemonių – kai kurios itin naudingos probleminei odai

Kaip ląstelės silpnėja? Ar visą dieną praleisdami, pavyzdžiui, ofise, galime apsisaugoti nuo pigmentinių dėmių susidarymo?

Ląstelės susilpnės visais atvejais: ir po intensyvaus deginimosi, ir po procedūrų, ir naudojant išties stiprią kosmetiką. Tačiau noriu pabrėžti, kad lygiai taip pat jos susilpnės ir turint bet kokių odos problemų – tai gali būti aknė, rožinė, įvairūs dermatitai. Šios būklės nedaro pauzės vien dėl to, kad jūs, saugodamiesi pigmentacijos vasarą, vengiate procedūrų ir dieną praleidžiate ofise. Pigmentacija gali atsirasti kaip tik dėl šių odos problemų.

Specialistė ragina nesibaiminti rūgštinių odos priežiūros priemonių – kai kurios itin naudingos probleminei odai

Ką daryti, jei atsisakius rūgštinių procedūrų paūmėja aknė? Ar galime naudotis profesionalia kosmetika ir procedūromis su rūgštimis?

Mano, kaip profesionalės, atsakymas paprastas: jei turime odos problemų, kurias norime išspręsti – GALIME. Nei aknei, nei rožinei nepasakysi „palauk, dabar šviečia saulė“. Net ir be stiprių procedūrų probleminės odos ląstelėse melaninas gaminsis sparčiau. Tiesiog vasarą turi galioti viena taisyklė – kepurė ir plataus spektro (UVA/UVB) SPF 50 apsauga viso kurso metu, kai būname saulėje. Nepamirškime, kad rūgštinių šveitimų sostinė yra Ispanija. O ten juk visą laiką šviečia saulė.

Specialistė ragina nesibaiminti rūgštinių odos priežiūros priemonių – kai kurios itin naudingos probleminei odai

Kokią kosmetiką rinktis?

Viena inovatyviausių kosmetikos linijų sprendžiant odos pigmentacijos, aknės ir kitas odos problemas vasaros metu – „Renophase Labaratories“ profesionali kosmetika. Šios kompanijos technologijos – tai sinergija tarp stiprių koncentracijų ir odos balanso atkūrimo ląsteliniame lygmenyje. Naujausi protokolai leidžia ne tik veikti simptomiškai, bet ir reguliuoti cheminius procesus odoje, kad ji taptų sveikesnė. „Renophase Labaratories“ produktuose esančios patentuotos medžiagos – genisteinas (reguliuoja estrogeno darbą, kolageną, elastiną), diosgeninas (stiprus antioksidantas, stiprina odos imunitetą), fragmentuota hialurono rūgštis („užpildo“ odą), traneksamo rūgštis su kloto baltymu (sureguliuoja melanocitų veiklą ir puikiai toleruojama vasarą, kai odą veikia saulės spinduliai). Ši kosmetika yra profesionali, todėl jos reikėtų ieškoti pas savo srities ekspertus – kosmetologus. Tai viena geriausių priemonių išspręsti odos problemas inovatyviu būdu ir ilgam. Šiuolaikiška kosmetika leidžia spręsti odos problemas efektyviai ir saugiai, todėl nereikėtų bijoti rūgščių naudojimo net ir vasarą. Ypač, kai žinote, kad būtent rūgštys efektyviai sprendžia jūsų odos problemas.

Specialistė ragina nesibaiminti rūgštinių odos priežiūros priemonių – kai kurios itin naudingos probleminei odai

Rūgščių naudojimas odos priežiūroje sparčiai tobulėja ir šios priemonės tampa vis labiau integruotos į kasdienę grožio rutiną, suteikiant galimybę pasiekti puikių rezultatų saugiai ir efektyviai. Ieškokite tyrimus atliekančių, į inovacijas investuojančių ir su mokslininkais dirbančių patikimų kompanijų ir mėgaukitės savo odos išvaizda visais metų laikais.