„Įsivaizduokite gyvenimą kaip platų ir atvirą horizontą, kuriame nėra jokio iš anksto numatyto kelio. Kiekvienas iš jūsų turite unikalų kompasą, vidinį vadovą, kurį formuoja jūsų kompetencijos, talentai ir svajonės. Kelionę, į kurią leidžiatės, lems ne kelias, kuriuo einate, o takas, kurį dar tik nutiesite“, – šventėje absolventus sveikino Kauno kolegijos direktorius dr. Andrius Brusokas.

Nepamirštami studijų metai

„Atrask savo arkliuką“ – skambia žinute, o kartu ir palinkėjimu šiemet Kauno kolegija pasitinka stojančiuosius. Tuo tarpu Kauno kolegijos Alumnų klubo prezidentas Saulius Davainis sveikino savuosius arkliukus pažabojusius absolventus, kurių ryžtas ir pastangos vainikuojami aukštojo mokslo diplomais.

„Atsiimdami aukštojo mokslo diplomus prisiminkite, kaip studijų metu atradote savo arkliuką. Galbūt atradote ir savo mėgstamą veiklą? O gal atradote savo studijų draugus su kuriais ateityje ne tik bendrausite, bet tapsite ir bendradarbiais, verslo partneriais ar bičiuliais. Šiandien trumpam stabtelkite ir pagalvokite – kaip jūsų baigtos studijos padeda gyvenimo kelyje, kaip galite save realizuoti, kokius tikslus sau keliate ir kaip ketinate jų siekti?“, – kalbėjo S. Davainis.

Saulius Davainis

Pirmosios paskaitos, pirmieji užsiėmimai praktikos vietose, egzaminų sesijos, bemiegės naktys – nors studijų laikotarpis ne visada buvo lengvas, šventės metu diplomą atsiėmęs Kineziterapijos studijų programos studentas Karolis Stukonis džiaugėsi, kad šioje aukštojoje mokykloje studentams atsiveria daugybė galimybių.

Kauno kolegijos studentas Karolis Stepukonis

„Kiekvienas šis įvykis mums primins studijas Kauno kolegijoje – aukštojoje mokykloje, kurioje viskas įmanoma. Įmanoma siekti svajonių, karjeros, mokslo rezultatų ir pastudentauti. Kaip dainoje Gytis Paškevičius yra pasakęs: „Šitą žemę man likimas dovanojo“, taip mums Kauno kolegija padovanojo neužmirštamas studijas, atsiminimus ir patirtis, kurios atveria naujas galimybes ir išbandymus“, – dalinosi K. Stukonis.

Plačias karjeros galimybes atverianti aukštoji mokykla

„Šiandien noriu nuoširdžiai padėkoti kiekvienam su mūsų absolventais dirbusiam administracijos darbuotojui ir dėstytojui už nuolatinį darbą ir motyvaciją, kuri leido ne tik ugdyti studentų kompetencijas, bet ir atrasti tarptautines, projektines, atskirų asociacijų veiklas ir kitas patirtis“, – šventės metu kalbėjo dr. A. Brusokas.

Jis pažymi, kad kokybiškos studijos neatsiejamos nuo šiam darbui atsidavusių, kompetentingų dėstytojų ir kitų darbuotojų, dirbančių tam, kad studentams aukštoji mokykla galėtų pasiūlyti kuo daugiau galimybių realizuoti save. Kolegijos direktorius atskleidžia, kad plačias perspektyvas studentams atveria ir stiprus Kauno kolegijos partnerių tinklas, kuriam priklauso įvairios institucijos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Kauno kolegijos direktorius Andrius Brusokas

Kauno kolegija išsiskiria plačiu studijų programų spektru – keturiuose fakultetuose, tarp kurių – Verslo, Medicinos, Technologijų, Menų ir ugdymo padaliniai –  studijuoja per 4000 studentų. Nuo liepos 1 d. dar vienas fakultetas pradeda veikti ir Alytuje, reorganizavus Alytaus kolegiją. Be jau esamų, čia ketinama realizuoti ir dvi naujas studijų programas – Ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą bei Socialinį darbą. 

Priėmimo rezultatai rodo, jog Kauno kolegija bene kasmet atsiduria tarp lyderiaujančių aukštųjų mokyklų ir sulaukia daugiausia pirmakursių tarp universitetų ir kolegijų Kauno mieste. Bendrame kolegijų reitinge ji užima pirmąją vietą tarp valstybinių kolegijų kartu su Vilniaus kolegija.

Kauno kolegijoje šiemet siūloma ir naujų studijų programų, tarp kurių – Verslo duomenų analitika, Vizualinės komunikacijos inžinerija, Skubioji medicinos pagalba.

Tarp populiariausių į kolegijas stojančių asmenų pasirinkimų – Kauno kolegijoje realizuojamos studijų programos: Logistika, Pardavimai ir marketingas, Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas, Kosmetologija, Bendrosios praktikos slauga ir kt.

Kauno kolegijoje realizuojamos ir trumposios informatikos mokslų studijos: Sistemų administravimas, Grafinių vartotojo sąsajų kūrimas.

Kolegija pirmauja tarp Lietuvos kolegijų pagal išvykstančių dalinėms studijoms ir praktikai į užsienį studentų skaičių. Kiekvienais metais mainų programose dalyvauja per 300 kolegijos studentų. Populiariausios kryptys: Graikija, Portugalija, Belgija ir kt.