Svarbiausia – motyvacija ir noras tobulėti

Pasak VDU Žemės ūkio akademijos kanclerės prof. dr. Astridos Miceikienės, parengiamosios studijos skirtos jaunuoliams, kuriems dėl įvairių priežasčių nepasisekė sėkmingai išlaikyti brandos egzaminų ir nepavyko peržengti minimalaus stojamojo konkursinio balo kartelės. „Palaikome minimalaus konkursinio balo būtinybę, bet taip pat suprantame, kad regionų jaunimas ne visada turi sąlygas siekti savo tikslų. Norintys studijuoti VDU ŽŪA perspektyvias specialybes, bet neperžengę minimalaus konkursinio balo kartelės, gali rinktis parengiamąsias studijas. Įdedant pastangų ir nuoseklaus darbo, galima pasirengti ir sėkmingai perlaikyti brandos egzaminus, įstoti į universitetą, išsilaikyti kai kurių pirmo kurso dalykų egzaminus ir pradėti studijas ne nuo pirmo, bet nuo antro kurso“, – apie parengiamųjų studijų galimybes ir teikiamą naudą kalba VDU Žemės ūkio akademijos kanclerė prof. dr. A. Miceikienė.

Skatina jaunuosius talentus

Kartais universitetų durys užsiveria pritrūkus ir vienos dešimtosios iki minimalaus pereinamojo konkursinio balo. VDU Žemės ūkio akademija, būdama socialiai atsakinga institucija ir veikdama partnerystėje su absolventų klubu „ŽŪA alumni“, jau ketvirtus metus tiesia pagalbos ranką per egzaminus suklupusiems jaunuoliams. Geriausiais balais įstojusiems studijų kaina kompensuojama iki 100 proc.

Šis fondas, bendraudamas su agroverslo įmonėmis, ūkininkais, veikdamas su VDU ŽŪA absolventais, kaupia lėšas ir siekia sudaryti regionų jaunimui kuo palankesnes finansines sąlygas studijuoti perspektyvias su agrosektoriumi susietas studijų programas, kartu spręsti agronomų, inžinierių ir kitų specialistų trūkumo problemas.

Kas laukia pasirinkusių parengiamąsias studijas?

Parengiamųjų studijų metu asmenims bus suteikta galimybė pradėti studijuoti įvadinius pasirinktos VDU Žemės ūkio akademijos studijų programos dalykus, geriau susipažinti su universitetu, agrosektoriumi, įgyti įgūdžių ir žinių, reikalingų studijoms.

VDU Žemės ūkio akademijos kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė

Programos dalyviai, padedami kompetentingų dėstytojų, rengsis brandos egzaminams, reikalingiems įstoti į bakalauro laipsnį suteikiančias studijas VDU Žemės ūkio akademijoje.

Parengiamųjų studijų programos metu išklausytus įvadinius pasirinktos bakalauro studijų programos dalykus asmuo galės įsiskaityti jau įstojus į bakalauro laipsnį suteikiančias studijas – pakartotinai tų dalykų studijuoti bakalauro studijų metu nereikės, tad po metus trukusių parengiamųjų studijų, sėkmingai įstojus į universitetą, studijos bus tęsiamos jau antrame kurse.

Parengiamųjų studijų program sudaro:

  • Įvadiniai ir pažintiniai pasirinktos studijų programos dalykai.

  • Vizitai į pažangiausias agroverslo įmones.

  • Parengiamieji mokomųjų dalykų kursai, padedantys pasiruošti geresniems brandos egzaminų rezultatams pasiekti. Pagal poreikį galima rinktis: biologija, matematika, lietuvių kalba ir literatūra, anglų kalba ar kt.

  • Apgyvendinimas universiteto bendrabutyje.

PARENGIAMŲJŲ STUDIJŲ PROGRAMA

Parengiamąsias studijas rinktis gali į šias studijų programas pretenduojantys jaunuoliai:

  • Agronomija

  • Kraštovaizdžio dizainas

  • Maisto kokybė ir sauga

  • Miškininkystė

  • Tvarioji inžinerija

  • Žemės ūkio mechanikos inžinerija

  • Žemėtvarka ir nekilnojamojo turto vertinimas

Norintys studijuoti privalo užpildyti motyvacinę anketą iki 2024 m. rugpjūčio 30 d.

Maloniai kviečiame konsultuotis individualiai:

VDU ŽŪA studijų administravimo koordinatorė

Dr. Rasa Čingienė

Telefonas  +370 682 22 874