Talento ir užsidegimo neužtenka

Savo renginių organizavimo ir žmogiškųjų išteklių valdymo įgūdžius Mantas pradėjo tobulinti dar Kadetų mokykloje, kur nuo penkiolikos metų vedė užsiėmimus vaikų stovyklose, privačius renginius, gimtadienius. Jau devyniolikos metų savo veiklų portfelį papuošė sukurta sveikos gyvensenos edukacijos programa visos Lietuvos darželiams. Karantino metu jo karjeroje įvyko milžiniškas lūžis ir beveik tūkstantį žmonių subūrė į Žalgirio arenos pakrantėje suorganizuotą renginį, kuriame buvo galima pamatyti žymiausius Lietuvos Hip-Hop atlikėjus bei komikus. O šiandien jį galima išvysti „Kosminės” stovyklos (pirmoji Lietuvoje e-sporto, tendencingų technologijų ir profesijų edukacijos stovykla) organizatoriaus ir direktoriaus pavaduotojo pareigose.

Mantas Buzunovas, SMK Aukštosios mokyklos studentas

„Be diplomo man pavyko pasiekti mokytojo pareigas Valstybinėje pradinių klasių mokykloje „Rūtelė, „Erudito“ licėjuje tapau būrelio vadovu, organizavau renginius, tačiau „Kosminės“ stovyklos organizavimo metu susidūriau su pirmaisiais iššūkiais verslo kūrimo srityje. Reikėjo apgalvoti tokius dalykus kaip maitinimas, lokacija, biudžetas, programa, kolektyvo valdymas, klientų lūkesčių išpildymas ir kitus vidinius verslo procesus. Susidūręs su šiais iššūkiais supratau, kad turiu tobulėti, nes mano svajonė ir ateities tikslas – nuosavas verslas. Tam neužtenka tik talento ir užsidegimo. Supratau, kad man reikalingos specifinės žinios ir savo srities ekspertų patarimai, todėl įstojau į SMK Aukštąją mokyklą. Čia atradau tai, ko ieškojau. Šiandien itin džiaugiuosi savo sprendimu ”, - sako M. Buzunovas.

SMK patalpos

SMK – vieta įgyvendinti savo idėjas

Kodėl Mantas stojo būtent į SMK? Rinkdamasis aukštąją mokyklą vaikinas ieškojo vietos, kurioje didelė svarba būtų teikiama praktikai, gautų teorinių žinių išbandymui realiose situacijose ir įmonėse. Jaunuolio lūkesčiai buvo išpildyti su kaupu, mat Mantas čia galėjo ne tik ugdyti reikalingas kompetencijas, tačiau ir realizuoti savo idėjas. Tik šiemet jis baigė pirmą kursą, o jau gali pasigirti SMK Aukštojoje mokykloje drauge su SMK Emocinės gerovės vadove Aušra Stančikiene vedama tinklalaide „ČIA gera!“.

SMK patalpos

„SMK Aukštoji mokykla savo patalpose turi įsikūrusi videostudiją su visa profesionalia įranga, tad buvo sudarytos visos sąlygos šio projekto įgyvendinimui. Tai buvo unikali patirtis, kurios metu turėjau galimybę išlaisvinti savo kūrybiškumą, išbandyti save naujame amplua ir įgyti naujų kompetencijų. Per vienerius metus čia pavyko itin daug nuveikti. Drauge su kolegomis organizavau pirmakursiams pasirenkamojo dalyko paskaitas vienam semestrui ir galiu tik pažadėti, kad netrukus dienos šviesą išvys šaunūs edukaciniai projektai. Privačios mokymo įstaigos yra ateitis, nes jos veikia verslo principu, yra modernios, lanksčios, supranta laisvės ir kūrybiškumo svarbą sėkmei pasiekti. Esu tik pirmakursis, bet jau po vienerių SMK praleistų metų galiu drąsiai teigti, kad galimybių SMK yra labai daug - tereikia rodyti iniciatyvą“, - savo patirtimi dalijosi M. Buzunovas.

SMK videostudija

SMK - mokymosi erdvė, kurioje studijuoti gera

SMK misija – kiekvienam siekiančiam išsilavinimo jį suteikti. Per 30 metų SMK užsitarnavo stiprios organizacijos vardą, kuri drąsiai keičiasi ir yra moderni. Todėl šiandien SMK turi net 23 profesinio bakalauro studijų programas, 14 profesinio mokymo programų bei trumpąsias studijas. Studijos vykdomos Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje. Be akademinių pasiekimų SMK itin rūpinasi studentų emocine gerove bei kuria mokymosi erdvę, kurioje kiekvienam studentui būtų gera.

Gabija Skučaitė, SMK Aukštosios mokyklos kanclerė ir bendrakūrėja

„Jau trisdešimt metų SMK kuria prasmingo mokymosi aplinką ir siekia padėti tiems, kurie nori drąsiai kurti savo ateitį. Tai atvira, dinamiška, reflektyvi aukštoji mokykla, kurioje tampriai dera kūrybiškumas, modernumas ir dėmesys kiekvienam besimokančiajam. Esame empatiška, darni bendruomenė, kurioje kiekvienam skirta vieta skleisti savo galias“, - sako Gabija Skučaitė, SMK Aukštosios mokyklos bendrakūrėja bei kanclerė.

SMK patalpos

Ji papildo, jog aukštajai mokyklai tenka labai svarbi misija ne tik suteikti išsilavinimą, bet ir išugdyti asmenines savybes, kuriomis remdamasis žmogus kuria gyvenimą.

SMK absolventai

„Šiuolaikinis pasaulis kelia iššūkių ne tik konkuruojant su dirbtiniu intelektu, bet ir susiduriant su greito gyvenimo tempo kuriamais emociniais iššūkiais. SMK supranta, kad jauni žmonės patiria emocinių sunkumų, todėl sukūrėme Emocinės gerovės programą, kuri padeda studentams suderinti mokymosi pasiekimus ir emocinę gerovę. Mes teigiame, kad SMK - tai vieta, kur gera, o tai paversdami realybe skatiname emocinės gerovės kūrimą visoje bendruomenėje“, - sako G. Skučaitė.

Gabija Skučaitė, SMK bendrakūreja ir kanclerė

Apie visas 23 SMK bakalauro studijų programas daugiau sužinoti galima ČIA.

SMK taip pat siūlo ir profesinį mokymą bei trumpąsias studijų programas apie kurias daugiau informacijos ČIA.

SMK absolventai