Nelėtinti tempo, bet rūpintis sveikata  

Gyvybės draudimo bendrovės atstovė I. Veličkienė pastebi, jog daugelis žmonių gyvena nuolatinės skubos ritmu, turi begalę pareigų bei atsakomybių, tad rūpintis savimi tiesiog neranda laiko.  

„Kai kurie žmonės net susirgę ir blogai besijausdami stengiasi nesulėtinti tempo. Deja, tada paaiškėja, jog profesiniai tikslai pasiekiami sveikatos sąskaita“, – apie šių dienų realybę kalba pašnekovė. 

Anot I. Veličkienės, daugelio susirgimų galima tiesiog išvengti laiku gavus gydytojo konsultaciją.   

„Tam puikiai gali pasitarnauti mūsų siūloma papildoma gyvybės draudimo paslauga – telemedicina, kuri itin išpopuliarėjo per pandemiją, kuomet bendravimas su medikais nuotoliu tapo gyvybiškai svarbus ir labai reikalingas“, – pasakoja pašnekovė.   

Ji sako, kad gyvybės draudimo bendrovės klientai labai greitai suprato šios paslaugos naudą – dabar jau kas penktas klientas sudaro gyvybės draudimo sutartį su telemedicinos paslauga.  

„Ši paslauga turėtų būti aktuali ypač tiems, kurie yra aktyvūs, užsiėmę, daug dirbantys ir neturintys laiko vykti į gydymo įstaigą dėl konsultacijos, recepto ar siuntimo pas specialistą, taip pat vyresnio amžiaus žmonės ar tėvai, turintys vaikų. Jiems pasikonsultuoti su gydytoju telefonu ar vaizdo skambučiu yra itin patogu“, – teigia I. Veličkienė.  

„PZU Lietuva gyvybės draudimas“ Produktų ir plėtros skyriaus vadovė Indrė Veličkienė

Medikai konsultuoja savaitgaliais ir per šventes   

PZU Lietuva gyvybės draudimas“ Produktų ir plėtros skyriaus vadovė dalijasi 2023 m. bendrovės atlikto tyrimo duomenimis apie šalies gyventojų nuomonę dėl rūpinimosi savo sveikata bei požiūrio į nuotolines gydytojų konsultacijas (reprezentatyvią visuomenės nuomonės apklausą „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ užsakymu 2023 m. atliko tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“). Tyrimo metu paaiškėjo, kad net 73 proc. tyrimo dalyvių yra aktualus neribotas naudojimasis nuotolinėmis šeimos arba bendrosios praktikos gydytojo konsultacijomis.  

„Turint telemedicinos paslaugą, konsultacija darbo dienomis suteikiama per 2 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis – per 4 val. Taip pat yra galimybė iškart gauti receptą ir pradėti reikiamą gydymą“, – paslaugos privalumus vardija I. Veličkienė.   

Ji sako, jog telemedicinos paslauga gali būti naudinga ir po atliktų kraujo tyrimų, kai reikia skubaus komentaro ir rekomendacijų gydymui arba prireikia siuntimo pas atitinkamus specialistus. 

Rūpintis saugumu gali paskatinti ir gyvenimo būdas  

„Telemedicina gali būtin itin aktuali daug keliaujantiems, kurie nori galimybės susisiekti su medikais jiems reikiamu momentu. 

„Juk tikrai nebūtina kas kartą vykti pas gydytoją, jeigu reikia pratęsti vaistų receptą ar, pavyzdžiui, pasikonsultuoti užklupus ligai atostogų arba kelionės metu užsienyje“, – vardija galimybes I. Veličkienė. 

„PZU Lietuva gyvybės draudimas“ atstovė sako dažnai girdinti iš klientų, jog gyvybės draudimas jiems suteikia ramybės ir saugumo jausmą. Tai ypač būdinga tiems, kurie gyvena aktyviai, lanko užsienio šalis ir nenori papildomo streso, jei įvyktų netikėtumų, pavyzdžiui, apsirgtų.  

Nemažai situacijų galima išspręsti ir telefonu  

I. Veličkienės teigimu, telemedicinos paslauga tampa labai aktuali vasarą, kai žmonės atostogauja ir susiduria su tokiomis vasaros bėdomis, kaip perkaitimas, nudegimas, apsinuodijimas maistu ar tiesiog prasta savijauta dėl pasikeitusios aplinkos.    

„Tuomet ypač patogu turėti telemedicinos paslaugą ir susisiekti su gydytoju iš bet kurio pasaulio kampelio bei gauti konsultaciją rūpimais klausimais“, – sako pašnekovė.  

Ji pastebi, kad šia paslauga naudojasi vis daugiau jaunų tėvų, kuriems kyla daug klausimų apie mažylių sveikatą, jiems dažnai pakanka patarimų telefonu, nors telefoninių konsultacijų metu būna ir taip, kad gydytojas informuoja, jog būtina kreiptis į medicinos įstaigą dėl vizito gyvai, kad ligų diagnozavimas ir gydymas nevyksta telefonu, tačiau nemažai situacijų bei su sveikata susijusių klausimų galima išspręsti ir telefonu.   

Mūsų klientai, pabandę šią paslaugą, teigia, kiek jiems tai yra naudinga ir tinkama. Jie telemediciną vertina puikiai, t. y. 4,88 iš maksimalių 5 balų“,  – populiarėjančia paslauga džiaugiasi „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ Produktų ir plėtros skyriaus vadovė I Veličkienė.