Prie šių lietinių puikiai tiks sūresnis pagardas – grūdėta varškė su svogūnų laiškais, grietinė arba graikiškas jogurtas su krapais, rūkyta lašiša ar ikrais.

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 2 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
  • 2 valg. š. cukraus,
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • 0,5 arb. š. druskos,
  • 2 valg. š. aliejaus,
  • 0,5 l šilto vandens,
  • 9 valg. š. kvietinių miltų.

Gaminimas:

Į gilesnį indą įmuškite kiaušinius, dėkite majonezą, berkite cukrų, druską ir kepimo miltelius. Tuomet suberkite miltus, įpilkite aliejaus ir sumaišykite visus ingredientus.

Įkaitinkite keptuvę, prieš tai į ją įpylę šiek tiek aliejaus ar patepę sviestu.

Paskirstykite tešlą po keptuvės paviršių ir lietinius kepkite ant nedidelės ugnies iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Skanaus!