Prie šių lietinių puikiai tiks sūresnis pagardas – grūdėta varškė su svogūnų laiškais, grietinė arba graikiškas jogurtas su krapais, rūkyta lašiša ar ikrais.
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 2 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
- 2 valg. š. cukraus,
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių,
- 0,5 arb. š. druskos,
- 2 valg. š. aliejaus,
- 0,5 l šilto vandens,
- 9 valg. š. kvietinių miltų.
Gaminimas:
Į gilesnį indą įmuškite kiaušinius, dėkite majonezą, berkite cukrų, druską ir kepimo miltelius. Tuomet suberkite miltus, įpilkite aliejaus ir sumaišykite visus ingredientus.
Įkaitinkite keptuvę, prieš tai į ją įpylę šiek tiek aliejaus ar patepę sviestu.
Paskirstykite tešlą po keptuvės paviršių ir lietinius kepkite ant nedidelės ugnies iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Skanaus!
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją