Čia nebus burokėlių, morkų, kiaušinių, tačiau tikrai bus majonezo. Lietuviško originalaus. Juo pagardintas bulvių ir silkių salotas galėsite valgyti vienas, o jei nutarsite nedėti silkės, galės būti kaip garnyras.
Reikės:
- 2–3 bulvių,
- 150–200 g silkių filė (geriausia – silpnai sūdyta),
- 1 raudono svogūno,
- 1 rauginto/marinuoto agurko (arba 1 valg. š. kaparėlių),
- saujelės smulkintų žalumynų – svogūnų laiškų, krapų,
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
- maltos aitriosios paprikos (pagal skonį),
- druskos (pagal skonį),
- 2 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
- 1 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių.
Gaminimas:
Išvirtas su lupena bulves (tik nepervirkite) nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais.
Į dubenį su bulvėmis dėkite smulkintus silkės gabalėlius, svogūną (geriausia perpjauti perpus ir supjaustyti griežinėliais), agurką, žalumynus.
Įberkite prieskonių ir viską pagardinkite majonezo ir garstyčių padažu.
Tokias salotas galite valgyti vienas, o jei nedėsite silkės, tiks kaip garnyras prie karšto patiekalo. Skanių Velykų!
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją