Reikės:
- 0,5 raudonojo kopūsto,
- 0,5 baltagūžio kopūsto,
- 2 morkų (normalaus dydžio),
- 1 raudonojo svogūno galvutės,
- 2–3 valg. š. „Kėdainių konservų fabriko“ originalaus lietuviško majonezo,
- 2 valg. š. graikiško jogurto (nebūtinai),
- 1 arbat. š. Dižono garstyčių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- 2 arbat. š. obuolių acto,
- žiupsnelio smulkintų petražolių,
- 1 arbat. š. sezamo sėklų.
Gaminimas:
Pasigaminkite padažą, nes jis čia bene svarbiausias. Į dubenį sudėkite majonezą, jogurtą (švelnesniam skoniui), garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite. Kai kurie deda šiek tiek cukraus, taigi žiūrėkite pagal skonį.
Padažas paruoštas, smulkinkite daržoves: supjaustykite plonais šiaudeliais abi kopūsto puseles, burokine trintuve susmulkinkite morkas. Daržoves sudėkite į dubenį, suberkite saują susmulkintų petražolių.
Salotas gardinkite pasigamintu naminiu padažu, užberkite sezamo sėklų. Skanaus!