Reikės:
- 1 raudonojo svogūno,
- 4 pomidorų,
- 2 stiklinių tarkuoto mocarelos sūrio,
- 0,5 stiklinės „Kėdainių konservų fabriko“ lietuviško originalaus majonezo,
- 1 arb. š. tabasco padažo,
- saujos šviežių bazilikų,
- žiupsnelio druskos ir pipirų,
- žiupsnelio cukraus,
- 1,25 stiklinės miltų,
- 150 g sviesto,
- 3 valg. š. vandens.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kubeliais supjaustytą sviestą. Įpilkite vandens ir gerai išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite valandai šaldytuve.
Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių. Tešlą iškočiokite ir klokite ją į pyrago kepimo indą, kad būtų su borteliais. Tešlą uždenkite folija ir kepkite pagrindą orkaitėje maždaug 15 minučių. Tada nuimkite foliją ir dar 10 minučių pyrago pagrindą palaikykite orkaitėje, kol tešla lengvai parus.
Ant apkeptos tešlos dėkite susmulkintą svogūną, ant jo – susmulkintus ir druska bei bazilikais pagardintus pomidorus.
Dubenyje sumaišykite sūrį, majonezą ir tabasco padažą. Gautą masę uždėkite ant pomidorų ir pyragą dar kartelį 30 minučių pakepkite orkaitėje. Skanaus!