15 min
4 porcijos

  • Reikės:
  • 50 g aguonų
  • 500 ml virinto vandens
  • 50 g cukraus
  • 3 želatinos lapelių (6 g)
  • 1 indelio KKF Trintų spanguolių su cukrumi
  • Kūčiukų


Aguonas virkite apie 10 min ir dar 30 min palikite pastovėti vandenyje. Nukoškite.

Apvirtas aguonas sutrinkite su cukrumi ir sumaišykite su virintu vandeniu.

Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir brinkinkite maždaug 5 min.

Aguonų pieną pašildykite ir sudėkite brinkintus želatinos lapelius. Maišykite, kol želatina ištirps.

Gautą masę supilstykite į 4 indelius ir palikite šaldytuve sustingti.

Aguonų pieno Panna Cottą patiekite išimtą iš indelių su KKF trintomis spanguolėmis ir jūsų mėgstamais kūčiukais.

*Jei norite pasigaminti veganišką versiją, naudokite augalinį tirštiklį, pvz. agarą.

Šaltinis
Projektas „Kalėdų stalas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją