Paruošimas
30 min.
Porcijų skaičius
4-6
1-ai porcijai reikės
- 5 kietai virtų kiaušinių
- 300 g šalto rūkymo kiaulienos šoninės juostelių
- 50 g svogūnų laiškų
- 100 g Kėdainių konservų Originalaus majonezo
- 2 valg.š. aštraus Sriracha padažo
- 1 valg.š. grūdėtų garstyčių
- 1 indelio Kėdainių konservų Marinuotų agurkų Relish
- Šviesios duonos
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Šalto rūkymo kiaulienos šoninės juosteles sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 10-15 min, kol apskrus. Iškepusias juosteles sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nusausinti riebalų perteklių.
Susmulkinkite kietai virtus kiaušinius, šoninės juostelesir svogūnų laiškus.
Į dubenį sudėkite smulkintus ingredientus, majonezą, Sriracha padažą, garstyčias ir viską išmaišykite.
Duoną supjaustykite norimo dydžio riekelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir apskrudinkite.
Ant duonos skrebučio dėkite marinuotų agurkų Relishą bei kiaušinio mišrainę.
Užkandį galite pagardinti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, aitriąją čili paprika ar šviažiai maltais juodaisiais pipirais.