„Matome, kad ekonomikos lėtėjimas turi įtaką komercinio nekilnojamojo turto nuomos rinkos dinamikai ir naujų projektų plėtrai. Todėl norime padėti išlaikyti stabilias investicijas verslui, įgyvendinančiam aukščiausios kokybės ir tvarumo rodiklių nekilnojamojo turto projektus. Ekonomikos neapibrėžtumo turėtų sumažėti, kai Europos Centrinis Bankas ims mažinti bazines palūkanų normas, ko tikimasi jau šiemet. Iki tol verslui labai svarbu užsitikrinti papildomų lėšų ir suvaldyti riziką, susijusią su ekonomikos cikliškumu. A klasės biurų paklausa ir toliau didėja, todėl tikime ilgalaikėmis tokių projektų perspektyvomis“, – komentuoja Artūras Vingrys, SEB banko Verslo klientų ir institucijų departamento direktorius.

„Nasdaq“ biržoje prekiaujanti Švedijos kapitalo nekilnojamojo turto bendrovė „Eastnine“ gautą ilgalaikę paskolą panaudos biurų kompleksui „S7-2“ ir „S7-3“ refinansuoti. Saltoniškių gatvėje stovintys pastatai, kuriems yra suteikti „BREEAM Platinum“ tvarumo sertifikatai, yra vieni moderniausių ir tvariausių biurų kompleksų Vilniuje. Objektai suprojektuoti taip, kad juose dirbantiems žmonėms teiktų maksimalią gerovę, padėtų saugoti sveikatą, o darbas centriniame Vilniaus rajone užtikrintų patogų susisiekimą.

„Mes ir toliau siekiame įrengti modernias, tvarias ir energiją taupančias patalpas, kuriose galėtų susitikti žmonės, skleistis idėjos ir veiktų sėkmingi verslai. Biurų kompleksas „S7" yra puikus to pavyzdys. Labai vertiname ilgalaikį bendradarbiavimą su SEB banku ir banko įsipareigojimą siekti tvaresnės ateities", – sako „Eastnine“ vadovas Kęstutis Sasnauskas.

Šiuo metu „Eastnine“ Lietuvoje valdo devynis pastatus, priklausančius verslo centrų kompleksams „3 Burės“ „Vertas“, „Uniq“, „Uptown Park“, S7, tris Latvijoje – „Alojas Biroji“, „Valdemara centrs“, „Zala 1“ ir vieną Lenkijoje – „Nowy Rynek D“.