Esi susižavėjęs aviacija

Nuo popierinių lėktuvėlių lankstymo laisvu laiku ir lėktuvų pėdsakų ieškojimo padangėje, iki klasikinių aviacinių filmų tokių kaip „Asai“ (angl. „Top Gun“) citavimo ar valandų valandas praleistų „YouTube“ žiūrint kaip kyla ir leidžiasi lėktuvai, drąsiai gali save vadinti užkietėjusiu aviatoriumi. Tavo susidomėjimą aviacija pastebi kiti.

Tiesa ta, jog ne visi gali diena iš dienos žiūrėti į lėktuvus ir kiekvieną kartą atrasti naujų dalykų, kurie juos domina. O tai akivaizdžiausiais įrodymas, kad šį hobį gali paversti daugiau nei laisvo laiko praleidimo būdu – tai potencialus Tavo karjeros kelias. Tavo meilė aviacijai reiškia, kad tiek mokydamasis, tiek ir dirbdamas pilotu įbūsi atsidavęs ir entuziastingas.

Visada pastebi skrydžio įgulą oro uoste

Kol kiti ieško laisvos vietos prisėsti išgerti kavos praėjus oro uosto patikrą, tavo akys ieško gerai atpažįstamų pilotų. Neretai ir save patį įsivaizduoji piloto vietoje – dėvėdamas nepriekaištingą uniformą, einantį oro uostu į savo būsimą skrydį.

Pagalvok – dauguma žmonių prieš skrydį visą savo dėmesį skiria mobiliesiems telefonams ar užkandžiauja, o tu apžiūrinėji praeinančių pilotų uniformas ir bandai nuspėti, kur šie pasiruošę skristi šįkart. Smagu, kad jau galvoji kaip pilotas, atkreipi dėmesį į smulkmenas, kurių dauguma žmonių nepastebi. Nepamiršk, smalsumas ir dėmesys yra vieni iš esminių piloto charakterio bruožų.

Žinai lėktuvo dalis ir skrydžio procedūras

Sugebi net pokalbyje apie šiltą orą įterpti tokias lėktuvo dalis kaip eleronas ar kilis taip pat lengvai, kaip kvėpuoji. O jei įsėdęs į keleivinį lėktuvą gali mintinai atkartoti, kokios skrydžio procedūros seka viena po kitos, esi visa galva aukščiau kitų. Šios žinios rodo, kad rimtai žiūri į aviaciją ir esi pasirengęs nerti giliau.

Pilotams yra itin svarbu suprasti techninę aviacijos pusę. Jie turi būti susipažinę su orlaivio vidumi ir išore iki pat mažiausių smulkmenų. Jei domiesi lėktuvų mechanika ir sistemomis, šios žinios jau yra tvirtas pagrindas judėti piloto karjeros link.

Išlieki ramus netikėtose situacijose

Stresinės situacijos? Tik dar vienas mažmožis – šaltas protas tavo antras vardas. Nesvarbu, ar tai trumpas užduoties atlikimo terminas, ar netikėtai iškilusi problema – tu išlieki ramus ir elgiesi kaip tikras profesionalas.

Įsivaizduok, kad esi 30 000 pėdų aukštyje, kai užklumpa netikėta turbulencija. Keleiviai nerimauja, bet tu išlieki ramus, bei nuramini aplinkinius ir imiesi būtinų veiksmų saugumui užtikrinti. Tavo gebėjimas išlikti ramiam esant įtampai yra gyvybiškai svarbus tokiose situacijose ir tai įgūdis, kuris tau pasitarnaus visos karjeros metu.

Mėgsti susitelkti į smulkmenas

Esi tas žmogus, kuris mato ne tik platesnį vaizdą, bet ir užtikrina, kad kiekviena smulkmena yra atlikta tobulai . Pilotai turi būti itin orientuoti į detales – nuo ​​patikrinimų prieš skrydį ir skrydžio metu, iki nusileidimo oro uoste. Tavo žvitrios akys rodo, kad turi vieną iš svarbiausių įgūdžių, reikalingų pilotui.

Ypatingas dėmesys detalėms užtikrina saugumą ir efektyvumą aviacijoje. Kiekvienas patikros sąrašas, informacija lėktuvo instrumentų skydelyje ir skrydžio planas reikalauja kruopštaus dėmesio. Jei atlikdamas kasdienes užduotis natūraliai daug dėmesio skiri detalėms, puikiai susitvarkysi ir piloto kėdėje.

Nuolatinis įgūdžių ir žinių tobulinimas – tavo kasdienybė

Visada randi progų įgyti naujų įgūdžių ir žinių? Nesvarbu, ar tai naujas pomėgis, ar turimų įgūdžių tobulinimas – troškimas mokytis yra neatsiejama tavo charakterio dalis? Aviacijos pasaulis nuolat vystosi, o pilotai turi neatsilikti nuo naujų industrijos standartų bei atsiradančių technologijų. Jie dalyvauja nuolatiniuose mokymuose, kurie padeda atnaujinti turimas žinias, bei toliau lavina reikalingus įgūdžius. Jei esi pasirengęs nuolat mokytis – esi pasiruošęs sėkmei šiame karjeros kelyje.

Patinka būti komandos dalimi

Skrydis yra komandinis darbas. Pilotai glaudžiai bendradarbiauja su kitais įgulos nariais, skrydžių vadovais ir antžeminio aptarnavimo darbuotojais. Jei mėgsti dirbti komandoje, vertini bendradarbiavimą ir esi komunikacijos asas, piloto profesija laukia Tavęs. Komandiškos asmenybės klesti aviacijos pasaulyje, o tarptautinė ir daugiakultūrė aplinka ne tik skatina, bet ir moko tolerancijos bei gebėjimo prisitaikyti prie skirtingų aplinkybių ir žmonių.

Pasiruošęs kilti?

Piloto karjera yra daugiau nei tik skraidymas – tai aistra aviacijai, sudėtingose situacijose išlaikoma ramybė, dėmesys smulkmenoms, žinių troškimas bei komandinis darbas. Jei galva linktelėjai bent keliems iš šių ženklų, prisisek saugos diržą – tu esi pasiruošęs pakilti profesionalaus komercinio piloto karjeros link.

Džiugios žinios, jog galimybė tapti pilotu dabar yra dar lengviau pasiekiama su viena unikaliausių pilotų mokymo projektų rinkoje „Pilot Runway“. Tai finansuojama pilotų mokymų programa, kuri darbą oro linijose garantuoja dar net nepradėjus mokslų. O po dviejų metų jau užimsi antrojo piloto (angl. „First Officer“) pareigas. Šiais metais startuoja būsimieji pilotai – vietų skaičius mažėja, tad dabar yra pats tinkamiausias laikas tapti pilotu!

Plačiau apie piloto karjeros galimybes sužinok pilotrunway.com