Klaipėdos bei Jonavos rajonuose „GVT LT“ valdo naftos produktais užteršto grunto, dumblo bei vandens tvarkymo aikšteles, kuriose naudojant specialiai tam pritaikytas technologijas ir infrastruktūrą per metus galima saugiai sutvarkyti daugiau kaip 30 tūkst. tonų pavojingųjų atliekų.

Įgyvendindama 2023 m. LR vyriausybės valstybės valdomų įmonių pertvarkos ir valdymo centralizavimo priemonių planą ir vadovaudamasi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijomis Lietuvai, LR aplinkos ministerija bendrovės „GVT LT“ akcijų valdymą perdavė LR ekonomikos ir inovacijų ministerijai, kuri bendrovės akcijas investavo į UAB „Toksika“, taip padidindama valstybės valdomos įmonės įstatinį kapitalą iki 9,52 mln. eurų.

GVT LT

Pasak „GVT LT“ direktoriaus Luko Andronavičiaus, dėl griežtėjančių aplinkosauginių reikalavimų ir investicijų poreikio pasaulinėje atliekų tvarkytojų rinkoje vykstant bendrovių konsolidacijai bendrovių „GVT LT“ ir „Toksika“ veiklos sinergija buvo būtina.

GVT LT

„Savo veikloje siekiame teikti konkurencingas atliekų tvarkymo paslaugas, operatyviai reaguoti į ekstremalias situacijas, gamyboje taikyti inovatyvius atliekų tvarkymo būdus bei išlaikyti aukštus socialinės atskaitomybės ir valdysenos standartus. Konstruktyvus „GVT LT“ ir „Toksikos“ specialistų bendradarbiavimas užtikrins efektyvų, aplinkai draugišką pavojingųjų atliekų tvarkymo procesą bei leis rinkai pasiūlyti aukščiausios kokybės kompleksines atliekų tvarkymo paslaugas“, – teigia Lukas Andronavičius.