Tapo tradicija darbuotojams

„Šis renginys mūsų darbuotojams jau tapęs tradicija. Jame dalyvaujame ketvirtus metus, tad dalis darbuotojų vos atėjus vasarai pradeda teirautis, ar šis renginys ir vėl vyks, ar jame ir vėl dalyvausime. Tai, kad mums ir mūsų darbuotojams tai yra artima ir aktuali tema, puikiai iliustruoja faktas, kad paskutinį vasaros savaitgalį renkamės praleisti savanoriaudami ir padėdami išsaugoti Lietuvos pajūrį“, – kalba draudimo bendrovės ERGO vadovas Tadas Dovbyšas.

Aplinkosaugos, edukacijos ir kultūros festivalis „Darom prie jūros“

Festivalis „Darom prie jūros“ Lietuvos pajūryje vyko jau ketvirtą kartą. Kaip ir visuomet, festivalio dalyvių laukė daugybė veiklų ir pramogų: lauko žaidimai, edukacinės veiklos, koncertai ir kinas ant jūros kranto.

Šeštadienį į talką susirinkę savanoriai tvarkė Melnragės I-ojo paplūdimio kopas – iš viso žabų klojiniais buvo apdengta 450 metrų atkarpa. Sekmadienį festivalis persikėlė į Klaipėdą, kur „Baidarom“ iniciatyvos metu dalyviai baidarėmis plaukė Danės upe ir rinko atliekas. Iš viso akcijos metu 150 savanorių surinko daugiau negu 1 tūkst. litrų šiukšlių ir sutvarkė apie 30 tūkst. kv. m. pajūrio plotą – net tris kartus didesnį, nei praėjusiais metais.

Aplinkosaugos, edukacijos ir kultūros festivalis „Darom prie jūros“

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie tokios svarbios iniciatyvos. Kaip teigia festivalio organizatoriai, ne veltui tvarkymui pasirinktas paplūdimys Melnragėje – jame lankosi ir poilsiauja itin daug žmonių, tad čia esančioms kopoms kasmet reikia mūsų rankų ir dėmesio. Juk norime, kad unikali Lietuvos pajūrio gamta dar džiugintų ne vieną lietuvių ir užsieniečių kartą“, – sako ERGO vadovas T. Dovbyšas.

Aplinkosaugos, edukacijos ir kultūros festivalis „Darom prie jūros“

Remia ir kitas iniciatyvas

„Darom prie jūros“ nėra vienintelė iniciatyva, kuria ERGO prisideda prie Lietuvos gamtos išsaugojimo. Kartu su partneriais #walk15 draudimo bendrovė trejus metus organizavo iniciatyvą „ERGO iššūkis: apsodinkime Lietuvą“, kurio metu iššūkio dalyvių surinkti žingsniai iš virtualių virto tikrais medeliais. Vien praėjusiais metais jų buvo pasodinta daugiau nei 40 tūkst., didžioji dalis – Smiltynėje.

Aplinkosaugos, edukacijos ir kultūros festivalis „Darom prie jūros“

„Iš viso per trejus metus nužingsniavome milijardus žingsnių ir pasodinome daugiau nei 90 tūkst. medžių. O šiemet, pasitinkant 35-ąsias Baltijos kelio metines, nusprendėme lietuvius pakviesti naujai iniciatyvai – prisijungti į „Einančio Baltijos kelio“ žingsnių iššūkį ir kiekvienam nueiti savo Baltijos kelią – iš viso 650 kilometrų. Džiaugiamės, kad šis projektas sulaukė didžiulio susidomėjimo – daugiau nei 22 tūkst. iššūkio dalyvių įveikė savo Baltijos kelią, o tuo pačiu – ir dar geriau susipažino su mūsų šalies, Latvijos ir Estijos istorija“, – teigia T. Dovbyšas.