„Savo kelią „Omniva LT“ pradėjau prieš 4-erius metus. Per tą laiką įmonėje teko darbuotis tiek naktinėse, tiek dieninėse pamainose, išbandžiau krautuvo vairuotojo bei sandėlininko darbo pozicijas. Dabar daugiau nei metus esu siuntų skirstymo komandos vadovas. Darbas logistikos centre turi du svarbius privalumus: nesunkus fiziškai ir lengvai derinamas su kitomis veiklomis ar studijomis. Pavyzdžiui, jei esi magistrantas, gali dirbti dieninėse, o jei dar studijuoji bakalaurą – vakarinėse pamainose. Toks darbas puikiai tinka studentams dėl jaunatviško kolektyvo – mūsų komandos narių amžius vidurkis yra 26 metai“, – pasakoja Ąžuolas Paulikas.

Nuo krepšinio turnyrų iki ekskursijų į palydovų gamyklą

Kaip teigia siuntų skirstymo komandos vadovas, dirbant logistikos centre susiformuoja glaudus ryšys tarp darbuotojų. Įmonės puoselėja vertybėmis grįstą bendravimą, pagarbą ir savitarpio supratimą. Ą. Paulikas atkreipia dėmesį, kad nors komandoje daugiausia jaunimo, tačiau puikiai jaučiasi ir sutaria visi kolegos.

„Per visus darbo metus įmonėje susiradau nemažai draugų. Dirbdami švenčiame vieni kitų gimtadienius, kartu leidžiame laisvalaikį ir po darbų. Be to, „Omniva LT“ darbuotojai labai mėgsta krepšinį. Neseniai su kolektyvu užėmėme trečią vietą darbuotojų krepšinio turnyre. Svarbu ir džiugina, kad pati įmonė investuoja į darbuotojus ir finansuoja įvairias bendras komandines veiklas. Pavyzdžiui, kartu keliaujame į pabėgimo kambarius, filmus, išvykas ar ekskursijas. Viena pastarųjų ir įsimintiniausių ekskursijų vyko į palydovų gamyklą, esame turėję išvyką ir bendravę su astronomu“, – pasakoja Ąžuolas.

Pasak Ą. Pauliko, darbas logistikos centre turi du svarbius privalumus: nesunkus fiziškai ir lengvai derinamas su kitomis veiklomis ar studijomis.

Karjeros posūkis link kosmoso tyrinėjimo

Planuojant karjeros kelią, kaip teigia Ąžuolas, svarbu neįsprausti savęs į rėmus tik vienoje srityje. Galimybė išbandyti save įvairiose pozicijose gali padėti tobulinti ne ką mažiau svarbias asmenines savybes.

„Šiuo metu studijuoju magistrantūrą aeronautikos inžinerijoje. Nors esamoje darbo pozicijoje negaliu pritaikyti teorinių žinių apie lėktuvus, tačiau turiu galimybę tobulinti nemažai savo asmeninių savybių, tarp kurių lyderystė, komandiškumas, komunikabilumas“, – apie darbo privalumus sako Ą. Paulikas.

Anot siuntų skirstymo komandos vadovo, būtent asmeninių savybių tobulinimas „Omniva LT“ kolektyve nemenkai prisidėjo prie sėkmės sulaukiant pakvietimo atlikti praktiką Europos kosmoso tyrimų ir technologijų centre (ESTEC).

„Kadangi Lietuva prieš porą metų tapo asocijuota Europos kosmoso agentūros nare, Lietuvos piliečiai įgavo galimybę taip pat kandidatuoti atlikti praktiką ir dirbti Europos kosmoso agentūroje. Užpildęs anketą, praėjęs daugybę pokalbių, gavau pasiūlymą stažuotis ESTEC mokslų centre, Olandijoje. Atliksiu praktiką cheminės propulsijos laboratorijoje ir dirbsiu prie raketinių variklių, skirtų kosmoso palydovams“, – pasakoja Ą. Paulikas.

Ir nors kosmoso tyrinėjimas nuo logistikos atrodo ganėtinai atitolę dalykai, kaip teigia pašnekovas, ateityje šios dvi sritys kurs kur kas glaudesnį tarpusavio ryšį.

„Labai daug dalykų pasaulyje yra susiję su logistikos pramone. Pavyzdžiui, net kosminę stotį aprūpinti reikalinga įranga ir kitais daiktais būtina logistika, sprendimai, jungiantys visą pasaulį. Todėl manau, kad ateityje tiek kosmoso, tiek logistikos pramonė itin glaudžiai tarpusavyje bendradarbiaus. Tikiuosi, kad vieną dieną oranžinę spalvą ir šypsenomis pažymėtas siuntas galėsime išvysti ir Marse“, – su šypsena sako Ą. Paulikas.

Motyvuoja automatizacija ir modernus biuras

Nors iš šalies siuntų skirstytojo darbas gali atrodyti sunkus, pašnekovas pasakoja, kad tobulėjančios technologijos ir aktyvus „Omniva LT“ naujovių diegimas gerokai sumažino fizinį krūvį šiuolaikiniame logistikos centre.

„Anksčiau daug siuntų skirstymo proceso dalių buvo atliekama rankiniu būdu, o dabar dalį darbo už darbuotojus atlieka siuntų rūšiavimo linijos. Ir nors automatizacija palengvino mūsų kasdienybę, siuntų skirstymo darbas reikalauja didelio darbuotojo atidumo. Pavyzdžiui, ant siuntos nurodytas miestelis, atrodytų, jog priklauso Kauno regionui, bet iš tikrųjų – Vilniaus. Todėl tam, kad siunta nepasimestų ir nukeliautų ten, kur reikia, šiuos ir panašius dalykus reikia sutikrinti itin atidžiai“, – pasakoja Ą. Paulikas.

Siuntų skirstytojų reikės vis daugiau

Anot „Omniva LT“ personalo partnerės Mėtos Šiaučiulienės, nors automatizacija supaprastino daugybę procesų, didėjant siuntų kiekiams ir plečiantis įmonės veiklai siuntų skirstytojų ateityje reikės vis daugiau.

Pasak personalo partnerės M. Šiaučiulienės, naujojo „Omniva LT“ logistikos centro Kaune siuntų skirstymo dalyje buriama 100 žmonių komanda

„Jau šį rudenį pilnu pajėgumu pradėsiančiam dirbti mūsų logistikos centrui Kaune buriame net 100 žmonių komandą, dirbsiančią siuntų skirstymo dalyje. Šis logistikos centras bus ne tik moderniausias Baltijos šalyse ir galės perskirstyti įspūdingą kiekį siuntų, bet ir pasiūlys darbuotojams itin geras darbo bei poilsio galimybes. Komandai bus prieinama pirčių zona, sporto salė, krepšinio aikštelė, masažinė kėdė, grilius ir kiti privalumai“, – pasakoja M. Šiaučiulienė.

Personalo partnerės teigimu, šiuo metu naujajame Kauno logistikos centre jau įsikūrė biuro darbuotojai. Rudeniop pradės veikti operacijos, tad vykdoma aktyvi darbuotojų paieška. Jiems siūlomas ne tik konkurencingas atlyginimas, bet ir asmeninės naudos – sveikatos ir nelaimingų atsitikimų draudimai, galimybė nemokamai siųsti siuntas per „Omniva LT“ paštomatus, gauti papildomus priedus, mokymus, pasinaudoti nemokamu transportu keliaujant į darbą ir iš jo.

Daugiau apie siuntų skirstytojo darbo poziciją ir galimybes skaitykite „Omniva LT“ karjeros puslapyje.