Tikslas – efektyvumas ir funkcionalumas

Pasak „Profitus“ rinkodaros vadovės Miglės Grybinienės, „RoboInvest“ kilo iš automatinio investavimo programos, pastebėjus didelę paklausą ir siekiant padidinti funkcionalumą.

„Pirmasis tikslas – paprastumas. Sutelktinis finansavimas visada buvo vienas paprasčiausių būdų investuoti, „Profitus“ technologiniai sprendimai tai leido daryti, o „RoboInvest“ šį procesą dar labiau supaprastino. Investuotojui tereikia pasirinkti, kokia suma bus investuojama vienu metu – nuo 100, 300 ar 700 eurų. Nuo pasirinktos sumos priklauso ir tai, kiek kriterijų galima nustatyti toliau”, – pristato M. Grybinienė.

Kuo didesnė suma, tuo daugiau pasirinkimo kriterijų

Jeigu investuojama 100 eurų, galima rinktis iš 6 kriterijų: palūkanos, trukmė, maksimali projekto trukmė (jei ieškoma ilgesnių nei 12 mėn. projektų), rizikos kategorija ir maksimalus susijusių įmonių procentas. Pastarasis punktas naudingas tuo, kad ne visi žmonės susieja tos pačios įmonės projektus, o programa tai daro automatiškai. Šie kriterijai leidžia gana aiškiai apibrėžti rizikos ir naudos ribas.

Jeigu investuojama nuo 300 eurų, strategiją galima kurti su 8 kriterijais. Be jau išvardytų, galima pasirinkti, į kokias šalis norima investuoti (Lietuva, Latvija, Estija ar Ispanija) ir kokie projektų reitingai jus domina.

„Profitus“ rugsėjį pristatė išmanų investavimo įrankį „RoboInvest

Investuojant nuo 700 eurų, galima rinktis jau iš 10 kriterijų. Pridedami dar du: investicijos tipas (NT statyba, NT pirkimas, refinansavimas ir kt.) bei paskolos užtikrinimo priemonės tipas (pirminė ar antrinė hipoteka).

„Nusistačius kriterijus, į savo paskyrą galima prisijungti retai, nebent norima papildyti sąskaitą, jei nuolat didinate aktyvų portfelį“, – teigia Miglė Grybinienė.

Pagrindinės trys naudos

Pirma – investicinė disciplina, skatinanti efektyvią grąžą ir mažinanti riziką. Nustačius ir įjungus „RoboInvest“, gerokai sumažėja emocinio ir impulsyvaus investavimo galimybės. Be to, programa gali išanalizuoti projekto informaciją išsamiau nei pats investuotojas, taip prisidedant prie saugumo didinimo.

Antra nauda – prognozuojama grąža pagal jūsų nustatytus kriterijus, t. y. investavimo strategiją.

Ir trečia – vienareikšmis laiko taupymas, nes nebereikia pačiam stebėti, kokie nauji projektai atsiranda, ar jie tinka, kas juos vysto, ar tai įmonė, į kurios projektus jau esate investavęs ir pan. Visa tai už jus padaro „RoboInvest“, o jūs tik gaunate informaciją apie naujas investicijas pagal savo nustatytas sumas ir kriterijus.

Susidomėjimas nuo pirmų dienų

Žinoma, net ir naudojant „RoboInvest“ investuotojas nepraranda galimybės investuoti pats – tai programos neišjungia.

„Per pirmas kelias savaites, startavus „RoboInvest“, pastebėjome didelį susidomėjimą naujomis galimybėmis, ir tai nestebina – daugelis žmonių yra užimti ir nenori ar negali nuolat sekti naujų pasiūlymų bei juos analizuoti. Todėl išmanusis pagalbininkas šį procesą dar labiau supaprastina“, – apibendrina „Profitus“ atstovė.