Uždraudė organizuoti

Į DELFI redakciją besikreipusi Elena jau ne vienerius metus organizuoja įvairias šventes. Klientai į jos įmonę ateina su individualiais pageidavimais, kuriuos bandoma įgyvendinti. „Į mus kreipėsi pastovi klientė, kuri norėjo surengti savo vaikui gimtadienį Kakės Makės tema. Iškart apsilankėme Kakės Makės tinklalapyje, kur radome paslaugą: gimtadienis su Kake Make. Kreipėmės nurodytu telefonu. Mums tiko paslaugos aprašymas. Pradėjome bendrauti su atsakingu asmeniu ir susidūrėme su problemomis“, - pasakojo moteris. Elena pasiteiravo, ar galima būtų į gimtadienį pakviesti dainuojančius aktorius. Kakės Makės atstovai pažadėjo jų paieškoti.

Po savaitės trukusių paieškų, Elena, nesulaukusi jokių žinių, pati bandė susisiekti. Kakės Makės atstovai parašė, kad dainuojančių aktorių neturi. „Pasakiau, kad man tiks ir nedainuojantys. Praėjo dar viena savaitė. Ėmiau vėl skambinti. Parašė, kad dar ieško. Po trijų savaičių parašė, kad jie apskritai neturi jokių aktorių ir negali patenkinti mūsų poreikių“, - piktinosi renginių organizatorė. Ji pabrėžė, kad gimtadienis vyks antradienio vakarą, todėl jai keista, jog nepavyko surasti aktorių net ir už nurodytą nemažą kainą.

Deja, problemos tuo nesibaigė. Kitas vaiko noras buvo – kad fotosesijai būtų realaus dydžio dekoracijos – Kakė Makė, jos šuo, Netvarkos nykštukas. „Norėjau nusipirkti tuos paveiksliukus iš oficialių atstovų. Pasirodo, jie nėra parduodami. Kreipiausi į autorę. Pasirodo, ji neturi jokių teisių. Spaustuvė griežtai neparduoda jokių iliustracijų. Jie turi pagamintas tas dekoracijas, bet jų net nenuomoja“, - piktinosi E.Survilienė.

Galiausiai jai buvo pranešta, kad oficialūs Kakės Makės atstovai draudžia naudoti bet kokius su Kake Make susijusius atributus ir apskritai organizuoti gimtadienį tokia tema. „Gimtadienis vis tiek įvyks, bet liūdna, kad susiklostė tokia situacija. Deklaruojama, kad Kakė Makė yra pozityvus personažas, bet dabar matau, kad vaiko norai jo atstovams nerūpi“, - teigė moteris.

Užsisakyti Kakę Makę reikia gerokai iš anksto

DELFI susisiekė su Kakės Makės prekinio ženklo savininkais UAB „Alma littera“, kurie sutiko pakomentuoti susiklosčiusią situaciją. Anot įmonės komunikacijos vadovės Audronės Mockienės, norint gimtadienį švęsti su Kake Make kartais reikia pradėti jį organizuotis net prieš kelis mėnesius. „Kakės Makės komandoje dirba keleta aktorių, kurie dirba skirtingose srityse – televizijoje, vaidina spektakliuose, dirba renginiuose ir gimtadieniuose. Norėdami suteikti kokybiškas paslaugas, samdome tik profesionalius teatro aktorius, kurie ir įkūnija Kakės Makės personažus. Vasaros metu užimtumas ir paklausa yra didžiulė. Kartais galime priimti užsakymus ir likus kelioms dienoms iki gimtadienio, tačiau būna tokių dienų, kurios yra rezervuotos likus net keletui mėnesių iki numatytos šventės datos", - sakė A.Mockienė. Pasak jos, įmonė neteikia dekoracijų nuomos ar pardavimo paslaugos.

„UAB „Alma littera“ yra Kakės Makės prekinio ženklo savininkas ir turi išimtines teises į ženklo naudojimą. Tiek su Kakės Makės personažu susiję kūriniai, tiek prekių ženklai yra saugomi kaip intelektinė nuosavybė, o jos naudojimas yra reglamentuojamas Lietuvos Respublikos įstatymų. Bet koks kūrinio originalo ar jo kopijų panaudojimas be autoriaus, jo teisių perėmėjo ar jo tinkamai įgalioto asmens leidimo yra laikomas neteisėtu“, - teigė pašnekovė.

Tai ką daryti, jei vaikas nori pasikviesti Kakę Makę į savo gimtadienį? „Pasikviesti Kakę Makę į gimtadienio šventę galima užsukus į Kakės Makės interneto svetainę ir užpildžius gimtadienio užklausą arba susisiekus tiesiogiai nurodytais kontaktais. Užsakymus priimame ir vykstame į visus Lietuvos miestus. Norime pabrėžti, kad kuo anksčiau užsisakysite, tuo yra didesnė tikimybė gimtadienį švęsti su Kake Make“, - tvirtino A.Mockienė.

Miuziklas irgi nuvylė

DELFI primena, kad tai ne pirmas kartas, kai Kakė Makė nuvilia savo gerbėjus. Prieš metus įvykęs Kakės Makės miuziklas „Kakės Makės gimtadienis“ taip pat papiktino daugelį tėvelių.

Viena mama tada rašė: "Bandau rasti tinkamų žodžių, nes gerbiu aktorius, kurie tikrai dirbo iš širdies. Bet visa kita, kas vadinasi "Kakės Makės Gimtadienis" yra pasityčiojimas iš žiūrovo. Absoliutus taupymo režimo įkūnijimas, iš serijos – sumokėkite po 25 Eur už bilietą, žiūrėkite į 5 Eur rezultatą. Čia kai riba tikrai peržengiama, ir žiūrint norisi verkti iš svetimos gėdos jausmo". Anot jos, scena buvo maža, dekoracijos – nestulbinančios. Apšvietimas – apverktinas. "Šonuose kabantys miniatiūriniai ekranai buvo VISIŠKAI TAMSŪS ir toliau sėdintys žiūrovai vis tiek beveik nieko per juos nematė. Visą laiką neapleido jausmas, kad buvo bandyta perkelti teatrą į areną. Visa, kas buvo parodyta, teatre turbūt veiktų puikiai. Bet didelėje arenoje tai neveikia", - savo „Facebook“ paskyroje rašė moteris.

Miuziklo rengėjai tada apgailestavo, kad žiūrovė asmeniškai jiems neišsakė neigiamų pastebėjimų, tačiau kartu labai pasipiktino išsakyta kritika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)