Rekomendavo vietiniai

Pigių pietų Palangoje medžioklę pradėjau nuo seno gero Googlo. Maniau, kad be vargo surasiu tokių vietų, kuriose už pietus nereikėtų išleisti krūvos pinigų. Vis dėlto, Googlas mane nuvylė ir jokių kavinių nepasiūlė.

Tada jau teko imtis rimtesnių priemonių savo tikslui pasiekti. Nepasikuklinau ir kreipiausi į vieną savo bičiulę, jau ilgus metus gyvenančią žymiausiame Lietuvos kurorte. Paklaususi jos, ar įmanoma Palangoje pigiai papietauti, buvau iškart nukreipta į reikiamą vietą.

Kaip buvau patikinta, Palangoje, Sodų gatvėje, yra įsikūrusi kavinė-galerija „Liepa“. Būtent čia ir turėjau rasti tai, ko ieškau.

Kavinė-galerija „Liepa“

Į minėtos kavinės paieškas leidausi antradienio vidurdienį – per patį pietų įkarštį. Tiesą pasakius, nebuvau užtikrinta, ar kavinė tikrai dirbs. Tokią baimę turiu dėl nemalonių patirčių – pavyzdžiui, ir praėjusiais metais, ir šiemet išsirinkusi kavinę Šventojoje ir internete patikinta, kad kavinė tikrai veikia, nemaloniai nusivildavau rasdavusi užrakintas duris.

Vis dėlto, minėta kavinė Palangoje buvo atidaryta. Ją rasti ganėtinai lengva – virš įėjimo matyti didelė iškaba.

Tiesa, ši kavinė dar vadinama ir galerija – lipant laiptais į antrą aukštą, kur ir yra patiekiamas maistas, kabo didelė skelbimų apie artėjančius renginius lenta, o pačiame kavinės viduje akį traukia daugybė paveikslų.

Ši kavinė dar vadinama ir galerija

Pietūs už 6,5 euro

Nors prie kavinės durų eilė nesidriekė, vis dėlto užėjus į vidų teko kiek palaukti. Atrodė, kad į kavinę atėjau per patį darbymetį – bent keturi žmonės lūkuriavo prie kasos, didžioji dauguma staliukų buvo užimti.

Galiausiai mano akį patraukė tos dienos meniu. Priėjau jo patyrinėti ir išsiaiškinti, ar čia tikrai taip pigu, kaip sako vietiniai žmonės.

Tiesą pasakius, nustebau pamačiusi kainas. Pavyzdžiui, nedideliame tos dienos pietų meniu rašyta, jog burokėlių sriuba kainuoja 1,5 euro, šaltibarščiai – 4 Eur, įdarytas maltinis, vištienos šašlykas, bulviniai blynai ir guliašas – po 5 eurus, užkeptas karbonadas – 7 eurus.

Dienos pietų meniu

Ilgai nedvejojusi užsisakiau burokėlių sriubos ir šašlykų. Už šiuos patiekalus sumokėjau 6,5 euro.

Neilgai trukus padavėja atnešė pirmąjį patiekalą – sriubą. Porcija pasirodė nemaža, šalia sriubos buvo atnešta ir duona.

Burokėlių sriuba už 1,5 euro

Nespėjus suvalgyti sriubos ant stalo jau garavo šašlykai. Aš nesu maisto ekspertė ir negaliu įvertinti, ar tai aukštos klasės pietūs, tačiau pasakysiu taip – man buvo skanu ir sotu.

Šašlykai už 5 eurus

Panašu, kad mano tikslas surasti Palangoje tokią vietą, kurioje už pietus nereikėtų pakloti visų turimų pinigų, įgyvendintas. Tiesa, vietinė bičiulė, kurios rekomendacijos paklausiau, išdavė, kad Palangoje yra ir daugiau tokių pigių pietų vietelių – vadinasi, paieškas reikės pratęsti.