Ir nieko nuostabaus, nes vos 10 žmonių vienu metu plukdyti galinčių transporto priemonių kol kas – vos dvi, tačiau panašu, kad susidomėjimas šia paslauga (arba pramoga) – didžiulis.

Nuo birželio vidurio Klaipėdos gyventojai ir miesto svečiai turi galimybę nukeliauti iš senamiesčio į šiaurinę miesto dalį Danės upe ir grįžti atgal. Elektrinis vandens autobusas kursuoja kasdien maršrutu Senamiestis-Tauralaukio tiltas.

Kelionė Klaipėdos vandens autobusu

Vieni šiuo autobusu naudojasi kaip transporto priemone iš taško A į tašką B, bet yra ir tokių keliautojų, kurie šiuo laiveliu plaukioja norėdami pasimėgauti mažai kam regėtais Danės vingiais.

Šią pramogą pirmą kartą išbandėme su šeima. Šiltą, saulėtą darbo dienos pavakarę į 16 valandą iš Klaipėdos senamiesčio išplaukiantį autobusą netilpome. Kaip sakė stotelėje netoli legendinio Meridiano stoviniavę žmonės, jau prieš pusvalandį čia rikiavosi būrelis anksčiau atėjusių keliautojų.

Kelionė Klaipėdos vandens autobusu

Laimei pavyko įlipti į paskutinį tos dienos reisą jau kiek vėliau – 19 val. Tąsyk konkurencija buvo taip pat nemaža – pusė susirinkusių žmonių liko prieplaukoje. Deja, bet nespėjusiems tenka susitaikyti ir būti supratingiems – autobusu gali plaukti 10 žmonių vienu metu, išimtis taikoma vaikams, kurie gali sėdėti šalia tėvų, neužimant atskiros vietos.

Nuotraukų galerijoje galite pamatyti, kokie vaizdai laukia kelionės vandens autobusu metu.

Vandens autobusas yra gana erdvus, jame be vargo telpa ir vežimas kūdikiui arba ratukai neįgaliajam, tačiau keliauti jame stovint – draudžiama. Keleivių kiekis čia nustatytas griežtai laikantis saugumo taisyklių. Į autobusą priimami ir gyvūnai (specialiame narvelyje), laikantis protingumo kriterijaus arba kaip nuspręs autobuso vairuotojas, įvertinęs situaciją.

Kelionė Klaipėdos vandens autobusu

Maršrutą Danės upe sudaro šešios stotelės: „Senamiestis“, „Liepų tiltas“, „Danės slėniai“, „Senvagė“, „Botanikos sodas“ ir „Tauralaukio tiltas“. Kelionė į vieną pusę trunka maždaug 1 val. 20 min. Tad, jei norite įveikti maršrutą į abi puses, pasiruoškite lėtai ir vaizdingai kelionei, kuri truks mažiausiai tris valandas. Pavyzdžiui, šis laivelis puikiai pasitarnautų norintiems aplankyti Klaipėdos universiteto botanikos sodą.

Kelionė Klaipėdos vandens autobusu

Taigi, ši transpoto priemonė yra skirta gyvenantiems lėtesniu ritmu – laivelio greitis tėra maždaug 6 km/val., t. y. prilygsta spartesniam ėjimui. Tačiau plaukiant šiuo vandens autobusu atsiveria retai kam matomi nuostabūs senųjų Danės prieplaukų vaizdai, industrinės teritorijos, tiltai ir, žinoma, tapybiški natūralios gamtos peizažai, esantys pačiame miesto centre.

Be to, vis gyvesne tampanti Danė neleis nuobodžiauti – čia sutiksite ir praplaukiančių valtimis, kateriais, vandens dviračiais.

Elektrinis vandens autobusas per dieną išplaukia į 8 reisus. Ši ekologiška, tvari transporto priemonė, kurią pagamino Klaipėdos startuolis „Popa Boat“, yra pakraunama per naktį ir vienu įkrovimu gali plukdyti keleivius visą dieną.

Kelionė Klaipėdos vandens autobusu

Kai rašoma istoriniuose šaltiniuose, vandens autobusas naujame technologiniame lygyje atgaivina gilią istorinę tradiciją. XIX amžiuje kilmingieji iš miesto centro nedideliais garlaiviais keliaudavo į Luizės dvarą atsigerti arbatėlės. O XX a. pradžioje laiveliais miestiečiai nukakdavo ir iki Tauralaukio, kur buvo patogios vietos pramogauti.

Kelionė Klaipėdos vandens autobusu

Bilieto kaina į vieną pusę – 3 eurai, su „Klaipėdiečio kortele“ – 2,40 Eur. Atsiskaityti už kelionę galima el. bilieto kortele, bekontakte banko kortele ir kitais elektroniniais būdais. Grynaisiais pinigais galimybės atsiskaityti nėra.

Kaip pasakojo mus tąsyk plukdinęs vairininkas, šį sezoną tai – bandomasis projektas, truksiantis iki spalio vidurio. Jei pasiteisins, kitąmet, galbūt, šie vandens autobusai kursuos dažniau.

Vandens autobusas plaukioja pagal šį maršruto tvarkaraštį: https://www.stops.lt/klaipeda/#aquabus/l1

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją