„Šilta, gera, lengvas vėjelis ir nedidelis debesėlis...Bet kažkas labai rimtai kažkam kas bus arba nebus – ruošiasi“, – grupėje „Orų entuziastai“ rašo internautė Kristina ir dalinasi vaizdu, kaip pati moteris pažymi, trečiadienį 16:15 val. fiksuotu Utenoje.

Čia daugiabučių kieme stovi du automobiliai, akylai uždengti įvairiomis antklodėmis ir apklotais, o šie dar pritvirtinti ir lipnia juosta, kad vėjas nenuneštų apsaugos nuo krušos. Vieniems toks pasiruošimas gresiančiai audrai kelia šypseną, o štai kitas komentatorius primena seną patarlę – besisaugančius ir Dievas saugo.

Automobiliai apsaugoti nuo krušos Utenoje

Tuo tarpu tiems, kurie apsisaugojimo nuo negandų darbą palieka ne Dievui, o nori savimi pasirūpinti patys, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba primena, jog artėjant audrai iš anksto pravartu kieme surinkti tuos daiktus, kurie lengvai pakeliami, o patiems derėtų audros metu likti namuose, sandariai uždarius langus ir duris.

Svarbu po dideliais medžiais nepalikti automobilių, o ir patiems nesislėpti po medžiais, jei audra užklupo būnant lauke. Nestovėkite prie reklamų stendų, elektros stulpų, ypač pavojinga audros metu būti vandens telkiniuose ar netoli jų.

Kaip elgtis per stiprią audrą

LHMT pataria išvykstant iš namų užsukti dujas, išjungti iš elektros lizdo prietaisus. Tuo tarpu pastebėjus nutrūkusį elektros laidą, apie tai būtina informuoti ESO, jokiu būdu laido neliesti patiems, atsitraukti bent 8 metrų atstumu.

Iki trečiadienio popietės didesnės audros atgarsių iš įvairių Lietuvos apylinkių nematyti – miestų ir miestelių žmonės sako stebintys lietų, stipresnį vėją, tačiau anomaliją primenančių reiškinių neaptinkama. Vis dėlto, sinoptikai pataria neatsipalaiduoti, mat audra gali ištikti vakarop. Situacija apie oro sąlygas Lietuvoje trečiadienį nuolat atnaujinama čia.