Jūra jau sušilo

Kaip informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, šiuo metu Baltijos jūroje vyraujanti temperatūra siekia 19–22 laipsnius šilumos. Kuršių mariose vanduo šiltesnis – temperatūra siekia 23 laipsnius šilumos. Šeštadienį jūroje temperatūra išliks beveik tokia pati – prognozuojama, kad vanduo sušils iki 19–23 laipsnių. Kuršių marios šeštadienio naktį sušils iki 17–19 laipsnių, dieną – net iki 21–25 laipsnių šilumos.

„Nuo liepos 6–7 dienos jūros temperatūra buvo 19–20 laipsnių ir po truputį kyla, iki 22 laipsnių. Visą savaitę tokia temperatūra ir laikosi. Jūroje vanduo jau sušilo“, – informuoja tarnyba.

Jūra lepins šiluma, o oro temperatūra pajūryje pirmoje savaitgalio pusėje taip pat neliūdins. Prognozės rodo, kad vėjas pajūryje šią naktį vyraus pietų pietryčių, 3–7 m/s, šeštadienį dieną – pietų pietvakarių, nestiprus, 4–9 m/s. Naktis numatoma be lietaus, diena – be žymesnio lietaus. Naktį temperatūra sieks 15–17 laipsnių šilumos, dieną – 24–26 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį nestiprus vėjas pūs iš vakarų – 3–8 m/s, dieną – atpūs šiaurės vakarų vėjas, kuris pradės stiprėti ir sieks 7–19 m/s, gūsiai – 15–17 m/s.

„Ir jau pajūryje laukiame lietaus sekmadienio naktį ir dieną. O temperatūra naktį sieks 17–19 laipsnių šilumos, dieną – 18–20 laipsnių šilumos. Tai praktiškai kaip ir vandens, šiuo metu panašiai“, – teigia meteorologai.

Veiklų ras ir lietingą dieną

Palanga kasmet keičiasi ir gražėja, siūlo vis daugiau veiklų ir užsiėmimų čia atvykstantiems poilsiautojams. Nors daugelis čia vyksta pasipliuškenti jūroje ar gaudyti saulės spindulių, lietuviškas oras kartais iškrečia išdaigų, tad tenka apgalvoti ir veiklas, kuriomis būtų galima užsiimti lyjant lietui ar atpūtus vėjui.

Šeštadienį ir sekmadienį pastarųjų čia nestigs – Palangos turizmo informacijos centro renginių kalendoriuje, kurį galite rasti ČIA, pasirinkus norimą dieną, atsiveria visa numatytų renginių išklotinė. Nuo įvairiausių parodų, edukacinių užsiėmimų, iki koncertų ir kitų renginių. Tad kol šeštadienį oras leis gulėti paplūdimyje ir maudytis šiltoje jūroje, gali tekti paieškoti, ką veikti lietingą sekmadienį.

Kad poilsiautojai permainingų orų nebijo, rodo ir apgyvendinimo įstaigų užimtumas. Kaip „Delfi“ sakė apgyvendinimo paslaugų pajūryje portalo PrieJūros.lt vadovas Laurynas Šertvyčius, ketvirtadienį optimalesnių nakvynės variantų dar buvo likę, tačiau penktadienio prognozė – niūresnė: „Penktadienį jau bus likę tik brangiausi ir prasčiausi variantai, toli nuo jūros.“ Vadinasi, poilsiautojų pajūryje netrūks. Vis dėlto, orų prognozės kai kuriuos lietuvius gąsdina, tad ir rezervacijų nėra tiek, kad pajūris braškėtų per siūles.

„Orai šią savaitę prastoki, panašūs pagal prognozes nusimato ir savaitgaliui, tai, ko gero, viena pagrindinių priežasčių, kodėl nėra visiškai „išparduotas“ Jūros šventės savaitgalis. Portale išsiųstų užsklausų dėl apgyvendinimo skaičius apie 25 procentais mažesnis nei praėjusiam savaitgaliui. Galima spėti, jog praėjęs savaitgalis „pirmauja“ dėl to, jog vyko „Aurum 1006 km lenktynės“ ir orai buvo geresni“, – svarstė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)