Gavus tyrimų rezultatus, nustatyta, kad kaip ir praėjusią savaitę Vilniaus miesto Naujosios Vilnios (Gerovės parkas) maudykloje rastas viršnorminis žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių skaičius, todėl maudytis šiame tvenkinyje draudžiama. 

Vilniaus rajone Elniakampio ežere nustatytas per didelis žarninių enterokokų skaičius, todėl tyrimas bus kartojamas ir gyventojai bus informuoti apie tyrimo rezultatus. Kituose tirtuose Vilniaus miesto ir rajono paplūdimiuose vandens kokybė yra puiki, todėl kviečiame mėgautis vandens pramogomis prie šių vandens telkinių.

Vilniaus rajone maudyklų vandens kokybės mikrobiologiniai tyrimai parodė, kad vandens kokybė atitinka parametrų vertes ir yra puiki. Buvo tikrinamos šios vietos: Gėlos, Ilgučių, Asvejos, Vilnojos, Riešės, Aliejūnų ir Raudonojo dvaro ežeruose bei Rakonių, Prūdiškių, Naudžių ir Juodšilių tvenkiniuose ištirtų vandens parametrų vertės atitinka Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus ir yra puikios kokybės.