Ne tik Jonai ir Janinos, susirinkę Veisiejų dvaro parke, po senomis liepomis ir uosiais, tai išsitraukdavo skėčius, tai vėl juos suskleisdavo. Kol visi norintieji nusipinti iš laukų žolynų vainikus buvo išmokyti šio beveik meno paslapčių, scenoje vienas kitą keitė kaimo kapelos ir liaudies šokių kolektyvai. Publika negailėjo plojimų vietinei kapelai „Veisieja“ ir „Pušyno“ šokėjams, Lazdijų kultūros centro Teizų laisvalaikio salės šokių kolektyvui „Trepsiukas“, svečiams iš Alytaus „Bočiai“, Kumečių kaimo liaudiškos muzikos kapelai ir Varėnos rajono Matuizų šokėjoms.

Šeimininkai apdovanojo visus šventėje buvusius ir jiems prisistatyti išdrįsusius Jonus bei Janinas. Jauniausias Jonukas atvyko į Veisiejus savo vardadienį švęsti iš Vilniaus.

Tarsi tyčia smarkiausiai lietus įsilijo, kai atėjo metas atlikti ugnies apeigas, uždegti laužą ir išplukdyti į Ančią vainikėlius. Lauže šiemet įsitaisė ir jaukiai supleškėjo veisiejiečiams ne kartą matyta arklio statula iš šieno, pernai iki vėlyvo rudens plaukiojusi ant plausto ežere.

Publika visai nustojo kreipti dėmesį į lietų, kai šventės scenoje pasirodė grupė „Bon Jeans“, savo programoje kaitaliojusi senas roko balades, XX a. paskutinių dešimtmečių hitus ir visiems žinomas lietuviškas dainas. O užbaigė šventę iš pasirodymo Druskininkuose atskubėję „Viduramžiai.lt“ ugnies tramdytojai, jau trečius metus iš eilės per Jonines apsilankantys Veisiejuose, bet taip ir nenusibodę žiūrovams.

Vietiniai ir iš toliau atvykę šventės dalyviai sakė žinoję, kad vakaras ir naktis bus lietingi, bet tai jų neišgąsdino.

„Žmonos telefone orų programėlė žadėjo stiprų lietų, o mano sakė, kad visai nelis. Tai vos nesusiginčijome, bet galiausiai nusprendėme, kad trumpiausią metų naktį namie prie televizoriaus praleisti būtų nuodėmė“, – kalbėjo Rolandas iš Lazdijų.

„Atvažiavom čia, nes Druskininkuose Joninių laužu vadina ant Pramogų aikštės trinkelių kepsninėje uždegtas malkas. O Veisiejuose viskas tikra. Ir dar labai nudžiugom, kad parke, prie liepų rato padori kavinė atsidarė. Vaikai jau šėlsta prie scenos, tai ir man su vyru laikas prisiminti jaunystę ir pajudėti“, – sakė druskininkietė Vida.