Etnolaboratorija – smalsiems ir kūrybingiems tradicijų mylėtojams

Pasirengimas Joninių nakties stebuklams prasidės Druskininkų pramogų aikštėje sekmadienį nuo 20 val., kur įsikurs etnolaboratorija – visi norintys galės prisiliesti ir prie tradicinių veiklų, ir išlieti savo meninį įkvėpimą. Vyks edukacijos, bus pinami vainikai, sukamos žvakės, žaidžiami tradiciniai Joninių žaidimai. Smagią nuotaiką etnolaboratorijai užkurs Panevėžio folkloro ansamblio „Raskila“ instrumentinė grupė.

Etnolaboratorija

Energinga vakaro programa – įžanga į Joninių apeigas

Vakarinį koncertą ir sveikinimus visiems Jonams, Janinoms bei Rasoms dovanos energingoji grupė „Kūjeliai“ ir jos lyderis Julius Vaicenavičius su šventine programa „Folkenrol“. „Kūjeliai“ – muzikinė grupė, išsiskirianti savo padūkusiu folkišku skambesiu ir žaviais gyvais pasirodymais. „Nežinau, kodėl man taip gera“, – ši „Kūjelių“ dainos frazė taikliai apibūdina jų koncertų atmosferą. Apsiginklavę įvairiausiais instrumentais ir atlapaširdišku bendravimu, „Kūjeliai“ visus suvienys tikroms linksmybėms.

Eitynės prie Druskonio

Grupės lyderis Julius Vaicenavičius – vienas džiaugsmingiausių Lietuvos pop’n’roll atlikėjų, kuris ne tik puikiai valdo publiką (bei dvidešimt įvairiausių instrumentų), bet ir atranda gilų ryšį su klausytojais, besidalindamas itin asmeniškomis, širdį veriančiomis meilės baladėmis, rašoma pranešime spaudai.

Kūjeliai

Stilizuotos Joninių apeigos – Druskininkų Pramogų aikštėje

Jau tradicija tapusios stilizuotos Joninių apeigos visuomet sutraukia daugybę žiūrovų. Paslaptingi ritualiniai veiksmai šiemet – bendras Druskininkų kultūros centro šokių studijos „Opus“, folkloro ansamblio „Stadałėłė“, vokalistės Mortos Bieliukaitės ir saksofonininko Tomo Čiukausko kūrinys. Apeigų metu skambės net šešios specialiai aranžuotos lietuvių liaudies dainos, nukelsiančios klausytojus ir žiūrovus į tradicijomis apipintą Rasų šventės ceremoniją. Apeigas pabaigs bendros eitynės su fakelais link Druskonio ežero amfiteatro, kur dalyvius pasitiks įspūdinga ugnies ir pirotechnikos šou-pasaka „Kaip drąsuolis Jonas paparčio žiedo ieškojo“. Šią pasaką įgarsino R. Zemkauskas. Dvi stichijos susilies į vieną, atgaivins širdį ir pažadins naujiems jausmams.

Stilizuotos apeigos

Tradicinis naktinis žygis į Švendubrę

Druskininkų visuomenės sveikatos biuras ištvermingiausius šventės dalyvius po ugnies šou tradiciškai pakvies į smagų naktinį pėsčiųjų žygį iš Druskininkų į Švendubrę, kuris startuos iš Druskonio ežero amfiteatro. Kasmet vykstantis žygis – 13 km trasa per Druskininkų apylinkių miškus iki pat Švendubrės Velnio akmens. Ėjimo dalyviams rekomenduojama pasirūpinti patogia apranga, šviesos šaltiniu, vandeniu, kad paparčio žiedo ieškojimas būtų smagus ir saugus.

Naktinis žygis

Ypatingą birželio 23-iosios naktį praleiskite Druskininkuose, pajuskite stebuklingą galią, kurią siunčia vanduo, oras, žemė ir ugnis, suraskite savo laimės žiedą ir praskleiskite jo turtus.

Ugnies šou

Visa šventės programa: bit.ly/Jonines_Druskininkuose