Tokia logika ketina vadovautis kai kurių kavinių savininkai, todėl šiose viešojo maitinimo įstaigose kainos gali būti kone trečdaliu didesnės nei įprastai. 

„Už visus atsakyti negaliu. Pati savo kavinėse kainų nedidinsiu, kai kurie kolegos elgsis taip pat, tačiau pavienių atvejų, kai kainos drastiškai pakeliamos, tikrai gali pasitaikyti“, - neslėpė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkės pavaduotoja viešajam maitinimui Zita Lukoševičienė.

Kol neprasidėjo šventė, kainos miesto centre ir senamiestyje esančiose kavinėse nesikandžiojo. Pavyzdžiui, šaltibarščių lėkštė kainavo nuo 6-8 litų, lietiniai blynai – 10-12 litų, karbonadas – 16-26 litus, kepta duona su sūriu – 7-14 litų, juodos kavos puodelis – 3,5-5 litai, šviesaus alaus bokalas – 6,5-8 litai.

Tačiau jau pernai pastebėta, kad per Jūros šventę populiariausiose kavinėse, ypač tose, kurios yra prie Danės upės, kainos gerokai šokteli į viršų. Pavyzdžiui, alaus bokalas pabrangsta nuo 8 iki 12 litų. 

„Suprantama, kad verslininkai nori užsidirbti. Nuomą už patalpas reikia mokėti visus metus, o pajamas įmanoma susirinkti tik per vasarą, ir ypač – per Jūros šventę“, - kolegų plėšikavimu nekaltino Z. Lukoševičienė. 

Ji pabrėžė, jog uostamiestyje per Jūros šventę kiekvienas gali rasti kavinę, kurioje kainos būtų priimtinos. „Papietauti galima ir už 30, ir už 100 litų. Viskas priklauso nuo poreikių ir piniginės storio“, - tvirtino pašnekovė. 

Didelė dalis Jūros šventės dalyvių pavalgyti ir atsigerti traukia į mugę, kurioje įvairiais maisto gaminiais šiemet prekiaus apie 200 prekeivių.

Žmones traukia ir šiek tiek mažesnės kainos nei kavinėse ir siūlomi patiekalai, pavyzdžiui, šašlykai, daugelis susivilioja galimybe paragauti kokio nors netradicinio kitame Lietuvos pakraštyje verdamo alaus. 

Tačiau maisto kontrolės specialistai įspėjo, kad valgytojai mugėje būtų itin atidūs dėl maisto kokybės. Praėjusiais metais vykusioje Jūros šventės mugėje Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai nustatė aibę pažeidimų. Pavyzdžiui, maisto produktai, net mėsa buvo laikomi ant žemės ar nepakankamai šaltame šaldytuve, be to, išaiškinta, jog kai kuriose vietose klientams buvo patiekiamos neplautos daržovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)