Tomas į Jūrmalą atvyko sekmadienį, o naktį į pirmadienį užklupo stipri audra, atnešusi skaudžių padarinių gyventojams ir sukėlusi daug nepatogumų turistams.

„Naktį viskas gaudė, garsas buvo žvėriškas, vėjas – uraganinis. Nežinau, ar kada išvis esu tokį girdėjęs. Vis dinginėjo elektra. Išversti medžiai gatvėse, kai kuriose jų eismas visiškai uždarytas, jos nepravažiuojamos – ir užverstos medžiais, ir apsemtos. Mūsų gatvė taip pat visiškai užversta pušimis – jei norėtume, automobiliu negalėtume išvykti“, – pasakoja Tomas.

Pasak jo, audros padariniai dar ne visi likviduoti, nors tarnybos sukasi operatyviai: „Medžiai dar ne visi pašalinti, nors matyti, kad ugniagesiai gelbėtojai reaguoja operatyviai, bet iškvietimų tiek daug, kad nespėja suktis.“

Kolegos teigimu, matyti, kad kai kurių žmonių kiemai visiškai suniokoti: išversti medžiai, tvoros, vėjo išmėtyti įvairūs daiktai, įrenginiai.

„Patys latviai nustebę, sakė niekad gyvenime nieko panašaus nematę ir nepatyrę. Visi išėjo į gatves, fotografuoja, viską apžiūrinėja. Atvykę ir vietiniai latvių žurnalistai, fiksuoja vaizdus ir sako, kad tokių dar nematę.

Apsemtos ne tik gatvės, bet ir žmonių kiemai, vietomis vanduo – net iki kelių. Pastebėjome lenkų turistus, kurie nuo savo apartamentų brido su lagaminais iki stotelės. Vietiniai vyrai jiems padėjo nusinešti daiktus“, – dalijasi Tomas.

Paklaustas, kokia situacija šiuo metu, Tomas sako, kad vėjas aprimęs, bet vis tiek labai stiprus, iki šiol lyja, tad vanduo neslūgsta.