Lazdijiečiai Viktorija ir Tomas Savukai su savo višta Pasieniete prieš metus vos netapo nugalėtojais – trūko labai nedaug. Todėl jau tada žadėjo sugrįžti į lenktynes ir dar kartą pakovoti dėl nugalėtųjų titulo ir pagrindinio prizo.

Varžybų taisyklės nuo pernai nepasikeitė – po starto vištų treneriams reikėjo kuo greičiau nuginti savo augintinę vielos tinklo tuneliu iš vieno gardo į kitą. Uždarius jo sklendę fiksuojamas laikas. Vienu metu atskirais tuneliais bėgo po dvi vištas, o pralaimėtoja iškrisdavo iš varžybų. Neatsigabenusieji savo paukščių prieš lenktynes galėjo išsinuomoti iš organizatorių vištą ir tikėtis sėkmės.

Patirtis ir susikaupimas lėmė, kad T. Savuko genama višta kiekviename varžybų etape greičiau už varžovus pasiekdavo finišą, kur jos laukė Viktorija, ir išsiveržė į pusfinalį o paskui ir finalą. Varžovams sekėsi prasčiau – ne viena „sportininkė“ apsisuko pusiaukelėje ir grįžo į starto gardą arba sustodavo, kai pergalė jau atrodydavo beveik iškovota. Finale įveikę kauniečių porą, vaikiusią po trasą vištą Zapsio Bėgikę, Savukai apdovanoti 300 eurų vertės kuponu, kurį galės išleisti Lazdijų restorane „777“. Likusieji antri be dovanų taip pat neliko – apdovanoti nakvyne dviem asmenims kaimo turizmo sodyboje „Vitrūna“. Trečiosios vietos prizininkė – višta Giedra – savo šeimininkėms pelnė plaukimą 4 asmenims „Kubo“ baidarėmis.

Vištų lenktynės Lazdijuose surengtos kaip tradicinės rajono šventės „Pasienio fiesta“ dalis. Šių metų šventės tema pasirinkta pagal Motiejaus Gustaičio eiles „Iš ąžuolo šerdies šaltiniai prasidės“ ir kvietė semtis įkvėpimo iš gamtos galybės ir krašto istorijos gilumų.

Šeštadienį Lazdijuose surengtos vienintelės mūsų šalyje kasmet organizuojamos vištų lenktynės

„Pasienio fiesta“ penktadienį prasidėjo teatralizuota lazdijiečių ir šventęs svečių eisena per miestą iš Lazdijų kultūros centro į parką, kuriame vyko dauguma renginių. Scenoje pasirodė Lazdijų krašto meno kolektyvai bei svečiai iš Lenkijos, Latvijos ir Ukrainos, koncertavo Evgenya Redko, „Hiperbolė“ bei „Rondo“. Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė įteikė rajono garbės piliečių regalijas vietiniams verslininkams ir mecenatams Danutei ir Petrui Jurkevičiams. Jų paaukotomis lėšomis Lazdijų kultūros centro kiemelyje pastatyta ir pirmąją šventės dieną atidengta skulptūra „Dainų medis“, skirta Dainų šventės šimtmečiui.

Visą savaitgalį „Pasienio fiestos“ publika grožėjosi VšĮ „Saugus ratas“ surengto istorinių automobilių ralio technika ir floristikos plenero „Gėlių jūra Motiejui Gustaičiui“ kūriniais bei stebėjo spiningavimo varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją