Neišdailintas įvaizdis ir skyrimas per vidurį

Paklausta, kokios apskritai yra šios vasaros plaukų tendencijos, E. Saunorytė sakė, kad pagrindinė – neišdailintas įvaizdis.

„Taip pat praktiškai visoms kolekcijoms būdingas skyrimas per galvos vidurį ir vyraujantis praėjusio amžiaus 6–8 dešimtmetis“, – įvardijo plaukų stilistė.

Vasaros šukuosenų apžvalgai pašnekovė pasirinko keletą didžiųjų mados namų.

„Pirmoji kolekcija, kurią analizavau, – mados namų „Dior“. Labai patiko. Skyrimas per galvos vidurį vyrauja beveik visoje kolekcijoje. Plaukai dažniausiai surišti, suimti į netvarkingą kasą, kuodą, ir, kas įdomiausia, smilkiniuose yra lengvas pašiaušimas. Tai atrodo labai žaismingai ir žaviai. Įvaizdžiai jaunatviški, neįpareigojantys, tokie net, sakyčiau, dvelkiantys poilsiu.

Spalvos – labai žemiškos, natūralios, dingsta aktyvus kontūravimas, kuris buvo labai „ant bangos“. Sruogelių apskritai nebepastebima. Jeigu plaukai šviesinti, jie yra tik tarsi saulės išbalinti. Atrodo sveiki ir perdėm neišpuoselėti. Ši tendencija vyrauja tiek kalbant apie dažymą, tiek apie kirpimą ar sušukavimą“, – sakė plaukų stilistė.

Bangos – ne holivudinės, spalvos – natūralios

Mados namai „Chanel“, E. Saunorytės pastebėjimu, šiai vasarai pasiūlė labiau hipišką įvaizdį, praėjusio amžiaus 7–8 dešimtmetis atsispindi ir šukuosenose:

„Čia taip pat vyrauja skyrimas per patį galvos vidurį, bet atsiranda švelnios bangos, tačiau jos nėra išpuoselėtos ir išdailintos, ne holivudinės. Dabar jos – ne tokios tvarkingos, labiau chaotiškos, skirtingų dydžių, plaukų galiukai neišbaigti. Viskas atrodo gana žemiška, žmogiška ir lyg būtų neįdėta per daug darbo.

Kalbant apie spalvas – yra ryškesnių, bet jos – riešuto kevalo, jeigu rudos – jos irgi prislopintos. Jokių cheminių spalvų, visos – natūralios.“

Glotnesnės plaukų formos

„Dolce & Gabbana“ kolekcijoje, pasak E. Saunorytės, vyrauja daugiau achromatinių įvaizdžių, taip pat – skyrimas viršugalvyje: „Plaukai yra labiau suglotninti, tačiau jie tarsi labiau primena paplūdimio šukuoseną. Pats plaukas turi mažiau blizgesio, nėra per daug išpuoselėtas, atrodo natūraliai. Jeigu plaukai surišti, visas pūkas, kuris yra palei augimo liniją, yra paliekamas – kaip natūraliai žmogui būdinga.

„Burberry“ kolekcijoje, pašnekovės pastebėjimu, plaukų formos kiek glotnesnės, bet skyrimai lygiai taip pat, kaip ir kitose, – per galvos vidurį, vyrauja praėjusio amžiaus 6–8 dešimtmečio įvaizdžiai.

Ilgi plaukai, masyvūs aksesuarai

Paklausta, kokio ilgio plaukai madingi šį sezoną, E. Saunorytė sakė, kad dominuoja ilgi: „Kai kuriose kolekcijose jie sušukuoti šiek tiek atgal, šiek tiek suglotninti – nuo galvos odos palei kaukolę prigludę, o nuo ausų link pečių šiek tiek atsiranda tekstūros, faktūros. Bet viskas yra labai natūralu, patogu ir labai džiugina. Jokių išpurenimų, iškedenimų ir jokio holivudinio įvaizdžio.“

Plaukų stilistė, kalbėdama apie galvos, plaukų aksesuarus, atkreipė dėmesį, kad kolekcijose jie – masyvūs: daug skarų, skrybėlių, įvairiausių plaukų segtukų ir sagių.

Ir patarė: „Jei nenaudojate plaukų aksesuarų, galite segėti masyvesnius auskarus. Svarbiausia, kad viskas derėtų. Nereikėtų vienu metu dėvėti masyvių akinių, segėti tokių pat išraiškingų auskarų ir dar galvos papuošti didele sage.“

Palinkėjimas – ieškoti individualumo

Pasiteiravus, ko palinkėtų moterims šią vasarą, E. Saunorytė sakė, kad svarbiausia – perdėm nepuoselėti įvaizdžio, nes šios vasaros tendencija – visiškai natūralus įvaizdis, ir paieškoti individualumo:

„Palinkėčiau ieškoti savitų formų, kirpimų, nes šiandien išlieka tendencija, kad labai sveikintinas yra individualumas ir būtent savo įvaizdžio atskleidimas. Galima pažaisti ir su kirpčiukais, nes negaliu pasakyti, kad visiškai atsitraukia tos vualio kirpčių formos. Kirpčiai tarsi grįžta, jie šiek tiek sunkėja, nors nėra pasiūlyta daug įvaizdžių. Tačiau jokiu būdu negalima sakyti, kad kirpčiai nemadingi. Madingas individualumas, tad jo paieškos ir būtų didžiausia rekomendacija.“

Baigdama pokalbį plaukų stilistė pridūrė, kad pageidaujančios ryškesnio įvaizdžio šią vasarą, tikrai jį gali turėti, tik įspėjo, kad dažymas turėtų būti subtilus, spalvų perėjimai – minkšti, elegantiški ir jokių grubių sruogų.