Laukiama orų pokyčių

Penktadienio rytas Palangos poilsiautojus pasitiko kiek apniukęs, todėl turbūt ne vieno galvoje sukirbėjo mintis, ar tik neišsipildys ne tokios džiugios sinoptikų prognozės. Tačiau apie pietus debesys išsisklaidė ir saulė nušvito visu savo gražumu.

Tačiau penktadienį kalbinti Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos meteorologai toliau laikosi savo ir praneša apie laukiamus orų pokyčius.

Šeštadienį oro temperatūra turėtų siekti 19-21 laipsnius šilumos, naktį į sekmadienį ji dar labiau nukris – iki 15-17 laipsnių. Sekmadienį dieną išsilaikys panaši temperatūra kaip ir šeštadienį. Taigi didelių karščių nemėgstantys poilsiautojai nuliūsti neturėtų.

Tačiau, pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, naktį iš šeštadienio į sekmadienį, laukiama ryškesnių orų pokyčių. Apie vidurnaktį turėtų sustiprėti vėjas ir prapliupti lietus, vietomis – netgi gausus. Gera naujiena ta, kad savaitgalio dienomis ištisai lyti neturėtų – prognozuojami tik trumpalaikiai lietūs, tačiau sustiprėję vėjo gūsiai nurimti neturėtų.

Penktadienio popietė Palangoje

Žinoma, poilsiautojams ne ką mažiau rūpi ir vandens temperatūra. Šiuo metu Baltijos jūroje ji siekia 17-20 laipsnius šilumos, o Kuršių mariose – 19-22 laipsnius. Panaši turėtų išlikti ir savaitgalį. Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, atsižvelgiant į oro sąlygas, vandens temperatūra yra normali – kiek vanduo įšilo, tiek jo temperatūra šiuo metu ir laikosi. Teigiama, kad komfortiška vandens temperatūra maudynėms yra apie 18 laipsnių.

Poilsiautojų kaip visada netrūksta

Sakoma, kad nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. O dar labiau nuotaiką pagerinti gali įvairios pramogos, kurių Palangoje netrūksta. Vos į kurortą atvykę poilsiautojai pirmiausiai, tikėtina, skuba į pajūrį, nes jų penktadienio popietę pajūry buvo galima sutikti gausiau nei pačiame mieste.

Ypač gausiai, kaip ir įprasta, poilsiautojai „nugulė“ pajūry šalia gelbėtojų stoties. O ar gali būti kitaip? Juk čia pramogų tikrai netrūksta – galima išbandyti pirties procedūras, pažaisti tinklinį, atsigaivinti, pasiklausyti muzikos, pašokti ar tiesiog smagiai pasimėgauti saulės spinduliais.

Penktadienio popietė Palangoje

Žinoma, kita „stotelė“, kurios negali praleisti nė vienas ištikimas Palangos mylėtojas – tai tiltas, kuris savaitgalio vakarais dažniausiai būna sunkiai praeinamas. Tačiau labiau ramybę mėgstantys poilsiautojai penktadienio popietę pasinaudojo proga juo pasivaikščioti romantiškai susikibę rankomis ar svajokliškai po vieną.

Matyti, kad Palangos širdyje – Basanavičiaus gatvėje – įsikūrusios kavinės iš tiesų laukė savaitgaliui atvykstančių poilsiautojų, todėl jiems paruošė įvairių staigmenų. Tiek muzikos, tiek patiekalų asortimentas čia kaip visuomet gausus – nuo lietuviškų patiekalų iki estrados iki skirtų gurmaniškam skoniui.

Tačiau penktadienio popietę kavinės ir restoranai lankytojų dėmesiu dar nebuvo apipilti. O kaip gali būti kitaip – jeigu saulė vilioja prie jūros. Poilsiu besimėgaujantys juk niekur neskuba, viskas laikas Palangoje priklauso tik jiems.