Penktadienį perpiet Palangos padangėje šypsosi saulė, nors oro temperatūra karščiais nelepina – vos 16 laipsnių šilumos. Panaši temperatūra numatoma visą penktadienio dieną, gal tik sušils pora laipsnių. O štai Baltijos jūros vanduo ties Palangos tiltu liepos 5-osios pirmoje dienos pusėje – 19,3 laipsnių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos hidrologinių stebėjimų skyriaus vedėjas Juozas Šimkus „Delfi“ sako, kad didelių stebuklų šį savaitgalį tikėtis išties neverta – vandens temperatūra išliks panaši, gali svyruoti tarp 18 ir 20 laipsnių.

Palangos paplūdimys, nuotr. Justina Asakavičiūtė

„Temperatūra tikrai nekils. Mes matavimus atliekame Palangos tilto gale, tai ten ta temperatūra tikrai tokia ir yra [19,3 laipsnių penktadienį, aut. past.] ir kažkokio stipraus pasikeitimo neprognozuojame, kadangi su jūros temperatūra yra taip – jei keičiasi orai ir yra vėjai nuo žemyno, tarkime Rytų krypčių, tai nupučia tą šiltą vandenį link Švedijos ir iš apačios pakyla šaltas vanduo. Arba atvirkščiai – jeigu būna vakarų krypčių vėjas, šiltą paviršinį vėją supučia link mūsų pakrantės, tačiau tokių dalykų šiam savaitgaliui neprognozuojame, tad panašu, kad šį savaitgalį vandens temperatūra gali svyruoti lapsniu–pusantro, bet didelio pasikeitimo nebus“.

J. Šimkus pabrėžia, kad pati oro temperatūra daro nedidelę įtaką Baltijos jūros temperatūrai, užklupę karščiai tokio dydžio vandens telkinio greit sušildyti tiesiog negali, o daugiausia lemia vėjai ir jų kryptys.