Pavakariui trumpam prapliupęs lietus iš centrinių miesto gatvių išvaikė poilsiautojus, bet jau netrukus nušvitusi saulė juos parviliojo atgal. Atsipalaidavę tautiečiai vaikštinėja Palangos centrinėmis gatvėmis, o bene daugiausia jų būriuojasi dvejose vietose – ant Palangos tilto prieigų ir prie sėkmę kviečiančių išbandyti žaidimo automatų.

Liepos 5-osios vakaras Palangoje

Poilsiautojai Rasa su Dariumi iš Kauno sako atvykę šiandien ir Palangoje viešės iki sekmadienio. „Už dvi nakvynes sumokėjome 160 eurų, bet užsisakėm dar gegužę šiam savaitgaliui. Čia netoli Basanavičiaus gatvės, labai tvarkingi apartamentai su virtuve“, – pasakoja Rasa.

Tuo tarpu Monika ir Živilė sako atvykusios ketvirtadienio vakarą, o viešnagė iki sekmadienio merginoms atsieis iš viso 180 eurų „Mes labai pigiai radome, 30 eurų žmogui naktis. Vieno kambario butukas netoli autobusų stoties naujosios“, – dalinasi merginos.

Liepos 5-osios vakaras Palangoje

Apsistojimo kainos Palangoje – išties labai įvairios. Panorusiems šokti į paskutinį traukinį ir į Palangą atvykti švęsti Mindaugo karūnavimo dienos, šiek tiek vietų dar tikrai yra. Penktadienį perpiet booking.com platforma skelbia, jog liepos 6–7 dienomis Palangoje siūlomų nakvynės vietų užimtumas siekia 89 procentus, tačiau rinktis dar nevėlu.

Pigiausias pasirinkimas užsakant internetu – 44 eurai dviem žmonėms naktis iš šeštadienio į sekmadienį. Už šią sumą gausite, kaip siūlytojai vadina, biudžetinį dvivietį kambarį 500 metrų iki Palangos bažnyčios ir 17 minučių kelio pėsčiomis iki paplūdimio. Kambaryje rasite patalynę, rankšluosčius, tačiau vonia teks dalintis su kitais gyventojais.

Liepos 5-osios vakaras Palangoje

Keletu eurų brangiau, už 48 Eur dviem asmenims kviečia apsistoti 15 min. nuo Palangos Gintaro muziejaus nutolę poilsio namai ir už šią kainą siūlo savaitgalį praleisti tvarkingame dviviečiame kambaryje, už 7 eurus yra galimybė išsyk užsisakyti pusryčius.

Vis dar likę ištisos dešimtys pasiūlymų poroms šį savaitgalį Palangoje praleisti sumokant 50–70 Eur už naktį. Trokštantiems prašmatnumo, booking.com esantis brangiausias pasirinkimas savaitgaliui atsieis 529 eurus dviem žmonėms. Už tokią sumą gausite dviejų miegamųjų apartamentus „Vanagupės pušynas“ pastate, esančiame už kiek daugiau nei pusantro kilometro nuo Vanagupės paplūdimio. Kiek pigesnė, 453 eurus atsieinanti vila šiam savaitgaliui talpina 10 žmonių, o prie prabanga alsuojančios pajūrio vilos pasitinka privatus baseinas, kubilas ir pirtis.

Liepos 5-osios vakaras Palangoje

Šio savaitgalio pajūrio orai žada atspindėti tikrą lietuvišką vasarą. Penktadienį oro temperatūra – 16–18 laipsnių, giedra. Šeštadienį – saulėta, tačiau dieną termometro stulpelis aukščiau 21–23 laipsnių pakilti nežada, nebent vakare sušils iki 23–25 laipsnių, o štai sekmadienį Palangoje gali ir palynoti, numatoma debesuota diena, 18–20 laipsnių šilumos. Tuo tarpu Baltijos jūra turistų meiliai, deja, nelaukia. Penktadienį paplūdimiuose iškelta raudona vėliava ir maudytis draudžiama. Vandens temperatūra penktadienio dieną ties Palangos tiltu – 19,3 laipsniai.