Kaip teigia skaitytojas, šįkart kliuvo Panevėžio giriai. Tokius vaizdus, kaip teigia jis, pavyko užfiksuoti važiuojant regioninės reikšmės keliu Paliūniškis–Vabalninkas po liepos 13 dienos vakaro škvalo. Kaip matyti iš vaizdo įrašo, giria atrodė siaubingai – kritę gulėjo ne tik liauni berželiai, bet ir storiausią kamieną užauginę likusieji miško broliai. Vaizdo įraše taip pat matyti, kad kelias buvo sunkiai pravažiuojamas – automobiliams teko draugiškai praleisti judančius priešprieša.

Audra išguldė Panevėžio girią

Panašiais vaizdais audra „apdovanojo“ ir Latviją. „Delfi“ rašė, kad labiausiai nuo praūžusios audros su perkūnija nukentėjo Bauskės žalioji zona. Latvijos televizijos laidoje „Ryto panorama“ dalyvavęs Bauskės savivaldybės vadovas Ivars Romanovs informavo, kad vėjas nulaužė daugybę miesto medžių.

Tai – tik dalis to, ką po savęs Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse paliko praūžusi smarki audra. Štai „Delfi“ jau anksčiau rašė, kad Lietuvoje audros padariniai gyventojams nemenkai papurtys pinigines – draudikai paskaičiavo, jog nuostoliai gyventojų turtui viršys 100 tūkst. eurų. Gamtos stichija niokojo žmonių sodybas, su šaknimis rovė medžius ne tik užmiesčiuose, bet ir miestuose, netgi automobilių stovėjimo aikštelėse, smarkus vėjas skraidino ne tik smulkius daiktus, bet ir kiemuose esančius žmonių rakandus, didžiulius batutus ir kitus daiktus. Daugiau apie audros padarinius skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)