„Būnant Palangos moterų paplūdimyje teko susidurti su nužiūrinėjimu ir, galimai, filmavimu. Du vyrai vis keisdami lokaciją nuo vieno krūmo prie kito, užsidėję kaukes slėpėsi krūmuose ir, galimai, filmavo nuogas moteris. Pamatę, kad aš matau juos ir fotografuoju, trumpam pasišalino, bet po kurio laiko vėl pasirodė“, – apie susidūrimą pasakoja skaitytoja.

Ji pasakoja, kad vyrai slėpėsi kopose virš paplūdimio. Neištvėrusi moteris sako ėmusi eiti link vyriškių ir sušukusi, kad eitų lauk – tuomet vyras esą išsigandęs paspruko.

„Nesaugu ir nejauku buvo. Labai norėčiau tikėti, kad kada nors pasikeis situacija ir moterys bus laisvos ir galės jaustis saugiai tik joms skirtose vietose“, – rašo Anastasija.

Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis „Delfi“ tvirtino, kad tokių pranešimų apie galimus iškrypėlius pareigūnai sulaukia, nors jų ir nėra labai daug.

„Pastebėjus tokius ar įtartinus asmenis, reiktų kuo skubiau informuoti policijos pareigūnus. Jei yra galimybė, nufotografuoti ar nufilmuoti šiuos asmenis ir medžiagą perduoti pareigūnams“, – sako jis.

R. Matonis taip pat pataria siekiant apsisaugoti rinktis tokias vietas, kur yra daugiau žmonių, nes paprastai iškrypėliai stengiasi pasirinkti tokias vietas, kur asmenų mažiau ir juos sunkiau identifikuoti.

Norite pranešti savo naujieną ar papasakoti istoriją? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)