Bį Klaipėdos paplūdimiai pasidalino informacija, kurioje nurodoma, kokie maudymosi kostiumėliai geriausiai matosi įvairiuose vandens telkiniuose, o kuriuos pastebėti nelaimės atveju būtų itin sudėtinga.

Tiek baseine, tiek ežere ar jūroje bene geriausiai matomos raudonos spalvos glaudės ar maudymosi kostiumėlis. Taip pat ryškus išlieka rožinės bei oranžinės spalvų maudynių drabužiai. O štai pavyzdžiui baltos ar žydros spalvos maudymosi kostiumai ir ežere, ir jūroje, ir baseine matomi itin blankiai.

Maudymosi drabužių matomumas vandens telkiniuose

Stebėtina tai, kad kai kurių spalvų drabužių matomumas ežere ar jūroje ir baseine gana stipriai skiriasi. Pavyzdžiui tamsiai mėlyno kostiumėlio praktiškai nesimatytų gamtos vandens telkinyje, nors baseine jis matomas gana ryškiai. O štai geltonos glaudės ar moteriškas maudymosi kostiumėlis neblogai matytųsi jūroje, bet baseine nublanktų.

Pilki maudymosi rūbai baseine taip pat pastebimi, o jūroje kone išnyksta iš akiračio. Violetinė ir pilka spalvos gana tinkamos maudytis baseine, bet jūroje ar ežere jos taip pat susilietų su aplinkos spalvomis ir liktų sunkiai pastebimos.

„Ši iliustracija padės jums pasirinkti tinkamiausią maudymosi kostiumą, kad būtumėte geriau matomi tiek ežere ar jūroje, tiek baseine. Pasirūpinkite savo saugumu ir būkite matomi vandenyje“, - pasirinkti tinkamiausią maudynėms spalvą ragina BĮ Klaipėdos paplūdimiai.