Pasak A. Milašiaus, oras prieš ilgąjį savaitgalį nelepina – yra gaivesnis, nei norėtųsi daugeliui čia vykstančių poilsiautojų: „Kai pažiūri pro langą, atrodo, viskas labai gerai, išeini į lauką, jeigu dar pavėsis, – norėtųsi kažką užsimeti ant marškinėlių.“

Oras nedžiugino ir visą šią savaitę. Pasak A. Milašiaus, tai turėjo įtakos ir poilsiautojų skaičiui, kurių, jo teigimu, nebuvo ypatingai daug – Basanavičiaus gatvė per siūles nebraškėjo, o restoranuose visada buvo laisvų vietų. Tačiau, kaip sako jis, tai – įprastas vaizdas birželio mėnesį.

„Paprastai sezonas Palangoje atsidaro nuo Joninių – baigiasi vaikų mokslai, prasideda atostogos, tėvai gali išvažiuoti su visa šeima. Ir po Joninių iki pirmos rugsėjo savaitės būna tas didysis, pelningasis sezonas, apie kurį Palangos verslininkai tradiciškai kalba, kad tokių blogų metų dar nebuvo. O kokie bus metai šiemet – pamatysime“, – juokauja jis.

Joninių savaitgalis Palangoje

Tad šį savaitgalį Palangoje – sezono atidarymas. Vis dėlto, vėsesnis oras didelio lankytojų antplūdžio nežada. Tai rodo ir viešbučių užimtumas.

„Mes apsistoję sanatorijoje „Gradiali“, tai kiek pasakojo neoficialiai darbuotojai, šiandien yra 450 gyventojų, savaitgalį bus 550. Kiek važinėjome šią savaitę, tiek Šventojoje, tiek Palangoje skelbimų, kad vietų yra, jei nori apsistoti, buvo pakankamai daug, nes oras vis tiek dar nelepina. Atrodo saulė, atrodo gražu, bet dabar programėlė telefone rodo 17 laipsnių. Viskas gerai, viskas tvarkoje, bet turi būti truputį sveikuolis, kad su komfortu maudytumeis. Vidutinis pilietis tiesiog pabraidžioja ir grįžta kur nors į Basanavičiaus gatvę gerti arbatos“, – svarsto Verslo požiūrio redaktorius.

Nors oras Palangoje šį savaitgalį itin saulėtomis ir karštomis dienomis lepinti neketina, viena tikrai džiugina – kainos.

„Kalbant apie Palangą, kainos nešokiruoja. Kas ypatingai pabrėžtina ir jau vyksta keletą metų, tai Basanavičiaus gatvėje dienos pietūs prasideda nuo 6,5 euro, tai nėra „Michelin“ verti patiekalai, galbūt „Michelin“ tiesiog pamiršo į Palangą užsukti, nes buvo dar ne sezonas (juokauju), tačiau nuo 6,5 iki 13,5 euro galima pakankamai sočiai, pakankamai skaniai pavalgyti.

Dienos pietūs Palangoje

Ir kaip kalba patys verslininkai, tai nėra kažkokia išimtis. Prieš keletą metų to nebūdavo, tiesiog gyvenimas privertė taikytis prie klientų, nes birželio vidurys, o laisvų vietų prieš ilgąjį savaitgalį, kai atrodo, kad pusė Lietuvos čia turi atplūsti, dar yra. Tai labai logiškai paaiškinama, nes iki karo, iki ketvirtadalio lankytojų, pelningiausi ir turtingiausi, būdavo rusai. Dabar jų nebėra – šiek tiek daugėja turistų iš kitų šalių, galbūt šiek tiek daugiau lietuvių, kurie dar neišvažiavo į Ispaniją, bet tų laisva ranka mokančių rusų tai nepakeičia“, – pasakoja jis.

Visą pokalbį su A. Milašiumi žiūrėkite laidoje „Delfi diena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją