Palangoje – tradicinis piknikas ir tradicinė lietuviška vasara

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga Palangoje tradiciškai suorganizuotas piknikas „Pozityviai“. Nuo 12 val. iki 15 val. ties Kurhauzu, Grafų Tiškevičių alėjoje, šeimos su mažaisiais įsitraukia į interaktyvias veiklas ir žaidimus.

Valstybės diena Palangoje

„Babilono sodai“ čia rodo, kaip karaliai degustuoja arbatą, karalaičių augintis dinozauriukas Dino kviečia kartu žaisti ir kurti dinozaurų šalį, o karaliaus burtininkas mažuosius karalaičius stebina savo eksperimentu.

Valstybės diena Palangoje

Visgi, čia žmonių – labai kukliai ir ne šventinės veiklos, o giedras dangus bei puikus oras masina didžiausią turistautojų srautą – Palangos paplūdimys šeštadienio vidurdienį – nuklotas dekučiais, o ir Basanavičiaus gatvėje veiksmo taip pat netrūksta. Paplūdimyje plevėsuoja raudona vėliava, draudžianti maudytis. Braidyti galima, o gelbėtojai akylai stebi ir įspėja braidymo nuo maudynių neskiriančius linksmuolius.

Valstybės diena Palangoje

Šeštadienis Palangoje – saulėtas, oro temperatūra – 20 laipsnių šilumos, vakarop termometro stulpeliai pajūryje gali šoktelti ir iki 24–26 laipsnių. Vandens temperatūra Baltijos jūroje ties Palangos tiltu – 19,3 laipsnių, mažai kintanti vandens temperatūra numatoma visam šiam savaitgaliui.

Valstybės dienos renginiai Šventojoje

Šventojoje Liepos 6-ąją taip pat nestinga veiklos – „Teatras kišenėje“ nuo 16 val. iki 17.30 val. kvies į edukacinį užsiėmimą „Oro balionu po Lietuvą“. Užsiėmimus ves aktorė, edukacinių programų „Teatras kišenėje“ vadovė Andžela Vitauskaitė. Susitikimo metu bus verčiama rankomis siūta knyga „Vaikams apie Lietuvą“, kalbama apie valstybės simboliką, Lietuvos žymias vietas, istoriją, gamtą bei žmonių gyvenimo būdą.

Valstybės diena Palangoje

Šventės dalyviai taip pat bus pakviesti spalvinti personažus ir oro balionus, įspūdžiais bei piešiniais užpildyti Lietuvos žemėlapius, atlikti smagias užduotis. Prieš himno giedojimą, 20.30 val., šeimos kviečiamos pasimėgauti vaikų dainavimo studijos „Spalvos“ muzikine programa Šventosios pėsčiųjų aikštėje.

Klaipėda pasitiks su šventiniu koncertu, o Smiltynės perkėla kviečia į ypatingą pramogą

Renginiais miestiečiams ir svečiams pasirūpino ir Klaipėda. Čia jau 10 valandą ryto įvyko Lietuvos istorinės vėliavos pakeitimo ceremonija, o 12:00 val. Jono kalnelio saloje – Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija. Tuo tarpu Pilies muziejuje nuo 13 iki 15 valandos vyks paskaitos „Renesansas Klaipėdoje“ ir „Renesanso paieškos Pilies muziejaus ekspozicijoje“.

Šventinę nuotaiką Teatro aikštėje šeštadienio vakarą nuo 19 val. iki pat 22 val. dovanos koncertas „Esame mes ir esame čia“, kuriame ant scenos lips Evgenya Redko ir grupė, TV projekto „Lietuvos balsas“ finalininkai – Emilija ir Rugilė, „T3“, „Voiceless“.

Tuo tarpu Smiltynės perkėla kviečia visus į ypatingą bei nemokamą šventinį plaukimą liepos 6 dieną. 20:30 val. numatyta išplaukti iš Senosios perkėlos, Danės g. 1., atvykusius pradedama laipinti nuo 20:15 val.

Tautiška giesmė skambės keliose vietose

Palangoje liepos 6-osios vakarą, 20.30 val., miestiečiai ir Palangos svečiai laukiami Jūratės ir Kastyčio skvere. Čia kartu su muzikos atlikėjais bus prisimenamos gražiausios lietuviškos dainos. Na o 21 valandą visi kviečiami tradiciškai su lietuviais visame pasaulyje sugiedoti Tautišką giesmę.

Valstybės diena Palangoje

Palangoje himnas bus giedamas Jūratės ir Kastyčio skvere su Gabriele ir Simu, ant Birutės kalno su folkloro ansambliu „Mėguva“, Šventojoje – Šventosios pėsčiųjų aikštėje su dainavimo studija „Spalvos“.

Klaipėdoje Tautiška giesmė bus giedama Teatro aikštėje, kelte „Nida“ ir laive-muziejuje M52 ,,Sūduvis“.