Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ komentavo baro vadovas Tomas Jungaitis, idėja kilo kolegoms Kaune, o Nidoje įkurtame bare ji taip pat pasiteisino.

„Ant durų gal kažkaip nelabai atrodė, o ant pisuaro buvo tinkamiausia vieta tam lipdukui. Ypač turbūt alaus atsigėrus…

Mes labai palaikom Ukrainą, yra tas pyktis, tai, kai atsigeria daugiau aliuko, visi ten nueina ir 100 proc. pamato, taip primenant apie tai, kas vyksta“, – teigė baro vadovas.

Viename Nidos baro tualete – Putinas

„Genys Garden“ kolektyvas turi aiškią poziciją ir jos laikosi iki galo. Jei bare apsilanko šalį agresorę palaikantys asmenys, jiems nurodoma keliauti kitur, nes čia jie aptarnauti nebus.

„Pirmais metais, kai buvo dar čia tų iš ruzijos, tai mes ir neaptarnaudavom. Aišku, dabar ir nebėra. Mes nuo pradžių užkabinome Ukrainos vėliavą, pranešėm savo poziciją, kitos pozicijos nepriimam, esame visiškai kategoriški“, – palaikymą Ukrainai pabrėžė baro vadovas.

Jo teigimu, į barą atvykstantys užsieniečiai, kurie neigia vykstantį karą Ukrainoje, yra nepageidaujami, o jų bandymai parodyti savo tiesą – nėra priimami.

„100 proc. buvo rusai vieni, jau atėjo su rusiška povyza ir tada pradėjo rusiškai iš karto kalbėti, net neklausė, ar mes suprantame. Tai mes juos pasitikom su pasveikinimu „Slava Ukraini“, jie kažką savo pasakė ir mes pasakėme, kad jų neaptarnausim.

Po to parėjo iš tualeto vienas, sako „oo, mūsų prezidentas ten tualete yra…“ ir tada pareiškė, kad pas mus nieko nepirks. Nenuliūdome tikrai“, – juokėsi T. Jungaitis.

Viename Nidos baro tualete – Putinas

Paklausus, ar nekyla nesklandumų dėl tualete esančio Putino lipduko, baro vadovas pastebi, jog dauguma lankytojų labai džiugiai pasitinka šią interaktyvią meninę instaliaciją, bet pasitaiko ir ne tokių intelektualių lankytojų.

„Buvo tokių, kurie atėję į tualetą atsisako trumpą reikalą daryti ant Putino ir padaro truputėlį šalia mums.

Kolektyvas nesiskundė, bet pernai tai per savaitę po vieną-du kartus tikrai atsirasdavo tokių. Bet kiek esame pagavę, nes kolektyvas jau ir sistemą atkirtęs, kada reikia nueiti patikrinti, tai labai daug iš Vokietijos pagyvenusių žmonių būdavo. Iš karto matydavosi – linksmi ar susierzinę iš tualeto išeina“, – apie neadekvačius lankytojų poelgius kalbėjo T. Jungaitis.

Jis patikina, kad net ir atsiradus tokiems vandalams, patalpos yra prižiūrimos ir visuomet tvarkingos. Mat didžioji dalis lankytojų mėgsta čia įsiamžinti, pasidžiaugti baro idėja.

„Šiaip tai sukelia šypseną visiems, visi grįžta ir dar bokalą užsisako, kad galėtų dar kartą nueiti ir dar kartą padaryti. Kiti pasiima lipdukų, kad ir namie galėtų užsiklijuoti tualete“, – apie teigiamus lankytojų atsiliepimus kalbėjo T. Jungaitis.

Baro vadovas nesierzina dėl tokių lankytojų ir supranta, kad tokią poziciją turinčių žmonių yra vienetai.

„Turbūt čia mūsų tokia pozicija palaikymo, kad mes tikrai nepavargsim ir remsim Ukrainą“, – teigė T. Jungaitis.