Dramatiška situacija vyko birželio 16 d. Alikantės provincijoje, Agua Marina paplūdimyje apie 10 val ryto. Ryklį pastebėję gelbėtojai, ant kranto ir vandenyje buvę žmonės garsiai šaukė ir švilpė, kad besimaudantys kuo skubiau bėgtų į krantą.

Pasiplaukiojęs aplink, ryklys nuplaukė. Vėliau jis buvo rastas negyvas už poros mylių į Šiaurę. Pareigūnai nugabeno jį į Cabo Roig uostą, kur ištirs mirties priežastį.

Ryklio atplaukimas sutapo su vasaros sezono Ispanijos žemyninėje dalyje ir gelbėtojų darbo pradžia paplūdimyje. Paplūdimiai šiuo metu dar atidžiau stebimi.

Rastas negyvas ryklys, nuotr. "N332"

Mėlynieji rykliai nėra jau tokie reti Ispanijoje

Beveik prieš metus panašus įvykis įvyko netoli Arenalo paplūdimio Taragonos provincijoje, kai birželio mėnesį paplūdimyje buvo pastebėti du rykliai.

Mėlynasis ryklys 2016-ųjų liepą užpuolė poilsiautoją Elčėje, netoli Alikantės. 40-metis nukentėjusysis iš jūros išlipo pasruvęs krauju – jam ryklys įkando į ranką. Jis buvo skubiai nuvežtas į ligoninę, kur buvo susiūtos žaizdos.

2018 m. rugpjūtį turistai paniškai pabėgo iš jūros po to, kai prie sausakimšos Maljorkos Kalas de Maljorkos paplūdimio rytinėje salos pakrantėje pasirodė ryklys.

Balandžio mėnesį pietrytinėje Maljorkos pakrantėje netoliese esančiame Cala Llombards paplūdimyje buvo nufilmuotas beveik septynių pėdų ryklys.

Istoriškai mėlynieji rykliai pakankamai retai puola žmones. Pasak sharksinfo.com, per pastaruosius 400 metų mėlynieji rykliai, kuriems labiau patinka atviri vandenys, o ne pakrantės, susiję tik su 13 įkandimų atvejų.

Egipte ruso nepasigalėjo tigrinis ryklys

Neseniai tragiškai pasibaigė 23 metų ruso Vladimiro Popovo maudynės juroje, Egipte, Hurgadoje. Jis buvo užpultas tigrinio ryklio – šis jį kandžiojo ir vartė vandenyje, kol galiausiai nusitempė po vandeniu. Vyras iki pat paskutinės sekundės šaukėsi tėčio pagalbos.

Žmonių akivaizdoje sudraskyto vyro kai kurios kūno dalys buvo ištrauktos iš ryklio pilvo, kai jis buvo sučiuptas ir mirtinai uždaužytas.

Parengta pagal dailymail.co.uk, video ir nuotraukos „N332.es”(paskyra Facebook).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją